Home Nieuws Transfer naar Premier League begint ook bij Cody Gakpo te leven: ‘Ik...

Transfer naar Premier League begint ook bij Cody Gakpo te leven: ‘Ik hou van Arsenal’

648
0

Het is inmiddels wel duidelijk dat Cody Gakpo aan zijn laatste maanden bij PSV bezig is. De aanvaller kan naar tal van clubs in Europa maar het lijkt de Premier League te gaan worden.

Gakpo heeft namelijk een stevige voorkeur voor de competitie in Engeland en zegt in gesprek met The Sun dat hij in Engeland zou willen spelen. De 22-jarige linksbuiten sprak onder meer met Steven Bergwijn over een transfer naar Engeland.

Gakpo wordt in verband gebracht met clubs als Bayern München, FC Barcelona, Liverpool en Manchester United, maar Arsenal lijkt momenteel de beste papieren te hebben om Gakpo van PSV over te nemen. “Ik probeer gefocust te blijven en het seizoen sterk te eindigen. Daarna kan ik mij op andere dingen richten. Als ik de stap kan maken naar een team dat elk seizoen in de Champions League speelt, is dat natuurlijk een droom. Ik heb nog een contract, maar misschien komt er een club waar ik geen ‘nee’ tegen kan zeggen”, aldus Cody Gakpo tegen The Sun.

Gakpo volgt de Engelse competitie op de voet en kijkt daarbij ook naar zijn collega’s. “Virgil van Dijk speelt bij Liverpool en ik kijk graag naar hem. Iedereen wil in de Premier League spelen. Ik heb geen voorkeur voor een team, maar ik houd van Arsenal. Toen ik jonger was keek ik op tegen Thierry Henry. Hij was ook lang en speelde op de vleugel.”

Gakpo sprak recent met Steven Bergwijn over zijn transfer van PSV naar Tottenham Hotspur. “Stevie doet het goed. Hij heeft mij advies gegeven over de competitie en heeft uitgelegd hoe het is om in de Premier League te spelen, want ik was nieuwsgierig naar andere landen”, aldus Cody Gakpo, die PSV over enkele maanden naar alle waarschijnlijkheid een miljoenenbedrag gaat opleveren.

Gakpo prijst voormalig United-ster Ruud van Nistelrooy als zijn leermeester. “Ik heb veel van hem geleerd en kijk tegen hem op. Hij heeft mij verteld hoe ik het beste kan afronden in bepaalde situaties en dat heeft mij erg geholpen. Hij leerde mij ook wat trucjes met schieten en hoe ik mijn opties open houd. Schiet laag en hard, niet mooi en hoog. Een doelpunt is een doelpunt. Ik ben hem daar dankbaar voor.”


Vorig artikelRitsu Doan over zijn kans in Qatar: ‘Als ik moet kiezen, speel ik liever Champions League met PSV’
Volgend artikelAndré Ramalho droomt van halve finale: ‘Wij kunnen erg ver komen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in