Home Nieuws Transfer Mario Götze naar PSV maakt in Duitsland nog altijd tongen los

Transfer Mario Götze naar PSV maakt in Duitsland nog altijd tongen los

3808
0

De spectaculaire transfer van Mario Gotze naar PSV maakt in Duitsland nog altijd veel tongen los.

Het troetelkind van het Duitse voetbal is in Duitsland nog altijd erg populair. Roger Schmidt was de grote initiatiefnemer van het spectaculaire plan. Schmidt wordt in Duitsland nog vaak bevraagd naar zijn beweegredenen en naar de ins en outs van de gehele transfer.


11Freunde is een volgend Duits medium wat met interesse vraagt naar de transfer van Gotze naar Eindhoven. In gesprek met het Duitse blad en medium 11Freunde is Roger Schmidt daarom opnieuw uitgebreid ingegaan op de komst van Mario Götze naar PSV. Trots vertelt Schmidt hoe de transfer tot stand kwam.

“Als trainer probeer ik altijd een selectie zo sterk mogelijk samen te stellen. Het is dan ook logisch dat ik ook spelers vraag die op het eerste gezicht niet realistisch lijken. Meestal zullen twintig tot dertig van dit soort pogingen mislukken, maar ik moet het toch geprobeerd hebben.”

Schmidt gaat verder. “Al vroeg in de zomer heb ik hem gezegd interesse te hebben zonder serieus te kijken naar de mogelijkheden. Zijn contract liep af, waardoor het niet helemaal hopeloos leek”, zo geeft hij aan, “Toen speelde aan het eind van de transferperiode de tijdsdruk mee en dat speelde een rol in onze kaarten. Het heeft geen zin om een speler van zo’n niveau te halen zonder dat hij speelgerechtigd is in Europa. We ontmoetten elkaar op de laatste dag van de transferwindow en kwamen snel tot een akkoord.”

Schmidt laat ook weten dat de PSV directie verrast was en er niet op gerekend had. “Ze wisten dat ik naar hem keek, maar niemand had verwacht dat het ook zou gaan werken. Voor PSV-begrippen verdient hij een extreem salaris, maar het is beheersbaar in vergelijking met wat hij hiervoor kreeg.”

De hoofdrolspeler zelf is enthousiast maar de toekomst valt niet te voorspellen, ondanks dat Gotze heeft aangegeven graag bij PSV te willen blijven. “Als trainer weet je nooit zeker wat een speler van plan is. Daarom ben ik er aan gewend geraakt om in het hier en nu te leven”, zegt Schmidt.

“We zijn nu volledig gefocust op het bereiken van de tweede plaats, zodat we de kans krijgen om ons te kwalificeren voor de Champions League. Uit mijn ervaringen bij Leverkusen en China weet ik dat het iets speciaals is om op een internationaal podium te spelen en dat dat op iedere club een positief effect heeft. Ik weet zeker dat Mario deze ervaring ook graag mee wil nemen.”