Home Nieuws Transfer ‘Guti’: ‘PSV onderhandelde vanuit het stadion tijdens de wedstrijd tegen BATE’

Transfer ‘Guti’: ‘PSV onderhandelde vanuit het stadion tijdens de wedstrijd tegen BATE’

101
0

Hoewel de transfer van Érick Gutiérrez naar PSV tijdens de Champions League wedstrijd tegen BATE tot stand is gekomen heeft de overgang niets van doen met de extra inkomsten voortvloeiende uit de plaatsing voor de Champions League.

Een onverwachte move vanuit Mexico wat de hoogte van de transfersom aangaat, zorgde voor beweging in de onderhandelingen. Onderhandelingen waar in Eindhoven geen rekening meer mee gehouden. Dat is de lezing vanuit PSV waar het Eindhovens Dagblad vorige week al over berichtte. In gesprek met ESPN blikt technisch directeur van Pachuca Marco Garces terug op het tot stand komen van de transfer van Gutiérrez naar PSV. In Mexico houdt men er dus een ander standpunt en zienswijze op na.

“Het oorspronkelijke bod was ongeveer twee maanden geleden uitgebracht, maar dat was erg laag en bovendien een huuroptie. Wij wilden dat niet, we hebben het niet eens overwogen en zijn ook niet de onderhandelingen aan gegaan,” zo geeft Garces aan. “Het was zo ver van wat wij wilden hebben dat we het niet eens wilden proberen.”

Toen PSV dicht bij de groepsfase van de Champions League kwam, kwam er opeens weer schot in de zaak. “De tijd dat we tot een akkoord kwamen was tijdens de Champions League wedstrijd tegen BATE Borisov,” zo geeft Garces aan. “Ze onderhandelden vanuit het stadion en toen ze het tweede doelpunt maakten, ging alles door. Veel makkelijker.”

Pachuca kon voor Gutiérrez echter meer ontvangen van andere clubs. “Er waren andere clubs, Europese en Mexicaanse, maar we willen niet meer verkopen aan een Mexicaanse club, omdat we er klaar mee zijn dat we onze eigen competitie creëren,” zegt hij daarover. “We konden meer geld ontvangen, maar dat hangt er ook vanaf omdat we een doorverkooppercentage hebben bedongen van ongeveer twintig procent. Als hij het goed doet en weer wordt verkocht, kunnen we hetzelfde ontvangen als hier in Mexico.”


Vorig artikel‘Érick Gutiérrez wilde alleen naar PSV’
Volgend artikel‘Het Mexicaanse achtuurjournaal opende afgelopen donderdag met PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in