Home Nieuws Transfer Guardado nadert: Atlanta meldt zich bij PSV

Transfer Guardado nadert: Atlanta meldt zich bij PSV

29
2

Rond de Herdgang gonst het al even van de geruchten rond een naderend en vroegtijdig vertrek van Andres Guardado uit Eindhoven. Het AD weet zaterdag te melden dat er zich al concreet een club uit de MLS heeft gemeld bij PSV.

Marcel Brands ziet het met lede ogen aan kan inmiddels bevestigen dat Atlanta United zich gemeld heeft voor Guardado. Veel lijkt af te gaan hangen van een eventuele komst van Marco van Ginkel.

Guardado is aan het worstelen, zo ziet Marcel Brands momenteel. Brands vond hem tegen Sparta ‘dwingender’ spelen: “Dat bleek ook uit zijn statistieken. 96 procent passprecisie, dat was weer van het niveau dat we kennen.”

Maar de echte felheid en frisheid ontbreekt na 3 grote toernooien op rij. Guardado wilde eigenlijk ook nog naar de Olympische Spelen, afgelopen zomer. PSV stond het niet toe. “Dat is zijn karakter, die jongen is zo’n winnaar. Die moet je in bescherming nemen, want uit zichzelf zal-ie nooit op de rem staan. Phillip doet dat nu dus. En hij doet dat, met alle respect, in een fase dat de competitie nog niet wordt beslist”, zegt Brands.

Toch blijft Guardado een grootheid, vooral in Noord-Amerika. Hij nam al eens voor een miljoen euro aan sponsordeals mee bij zijn overstap naar Valencia. Hij is in Mexico het gezicht van frisdrankmerken, deodorant en hondenvoer, weet het Algemeen dagblad. Maar wat gaat er in de toekomst gebeuren nu er belangstelling van Atlanta United is. Die club meldde zich namelijk al concreet bij Brands. In de winterstop wil PSV niet praten over een vertrek, luid het antwoord. Mocht Marco van Ginkel zijn zinnen weer op PSV hebben gezet, is de verwachting dat Guardado PSV zal verlaten.


Facebook Comments

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here