Home Nieuws Transfer Debast | Anderlecht laat aan duidelijkheid niets te wensen over richting...

Transfer Debast | Anderlecht laat aan duidelijkheid niets te wensen over richting PSV

1046
0

In Brussel is men goed op de hoogte over de transferplannen van PSV. De Brusselse club heeft PSV duidelijk gemaakt dat de transferplannen met betrekking tot verdediger Debast in de ijskast gezet kunnen worden.

Anderlecht won vandaag de competitiewedstrijd van Royal Antwerp FC maar maakte vooral een stament over de verdediger Debast die in de nadrukkelijke belangstelling van PSV staat. In Brussel wenst men niet mee te werken aan een vertrek van de jonge talentvolle verdediger, die inmiddels ook al international is.

Ondanks de vier beschikbare centrale verdedigers die Peter Bosz tot zijn beschikking heeft, is de club voornemens extra kwaliteiten binnen te halen voor de defensie. Verschillende namen passeerden al de revue maar Zeno Debast is een speler waar PSV daadwerkelijk werk van weet te maken. Anderlecht wenst geenszins mee te werken aan welke transfer dan ook maar zal tegelijkertijd toch op haar tellen moeten passen. De gevallen topclub uit de Brusselse wijk Anderlecht heeft al de nodige miljoenen uitgegeven deze zomer en heeft op financieel vlak niet zoveel poten om op te staan.

Dat betekent dat Anderlecht haar zegeningen toch een keer zal moeten gaan tellen met betrekking tot uitgaande en inkomende transfers in relatie tot de transferbalans. PSV lijkt bereid te zijn miljoenen euro’s te betalen voor de verdediger die niet kan koppen en kopduels ontwijkt. Daar later meer over.

Zeno Debast zou op zijn beurt naar verluidt ook wel openstaan voor een transfer maar beseft inmiddels dat zijn werkgever daar niet voor open staat op dit moment. Ondanks zijn jonge leeftijd weet de verdediger ook dat met nog ruim drie weken voor de boeg, het spel op de wagen is en Anderlecht deze klare taal bezigt omwille van het opdrijven van een mogelijke transfersom.

Tegenover de Belgische krant Het Laatste Nieuws liet Anderlecht-trainer Brian Riemer zondag na Anderlecht – Royal Antwerp FC weten te hebben vernomen dat er interesse vanuit PSV is voor Debast, maar dat hij nergens heen gaat. ‘Er zijn ploegen geïnteresseerd. En ik heb geleerd om in voetbal nooit ‘nooit’ te zeggen. Maar we hebben geen enkele intentie Zeno te verkopen. We zullen hem houden. Hij is een heel belangrijke speler voor ons’, aldus de trainer van dienst vanuit Brussel.


Vorig artikelItaliaanse media: PSV biedt miljoenen op Bologna middenvelder Jerdy Schouten
Volgend artikelPSV gaat miljoenentransfer aan | PSV vrijwel akkoord met Bayern München

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in