Home Nieuws Bergwijn naar Ajax? Transfer van PSV naar Ajax vooralsnog niet realistisch

Bergwijn naar Ajax? Transfer van PSV naar Ajax vooralsnog niet realistisch

79
0

Breaking, zo opent VI dinsdagmorgen de berichtgevingen rond Steven Bergwijn. Bergwijn zou in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax staan.

Ook AD Sportwereld opent met het opmerkelijke nieuws. De belangstelling van Ajax in Bergwijn, zoals ook De Telegraaf meldt, zou concreet zijn. Daarnaast wordt de belangstelling door het management van de speler bevestigd aan weekblad Voetbal International.

‘De interesse is serieus, zijn naam is ter sprake gekomen’, aldus zaakwaarnemer Fulco van Kooperen. ‘Ajax wil de beste spelers uit Nederland hebben, dus het is logisch dat ze dan bij Steven uitkomen.’

Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat Steven Bergwijn de overstap naar Ajax zal maken. Temeer omdat PSV er niets voor zal voelen de directe concurrent om de landstitel sterker te maken maar ook zal een eventuele transfersom Ajax te gortig zijn. De Amsterdamse club zal naar verwachting heel diep in de buidel moeten tasten waardoor een latere doorverkoop onrealistisch hoge bedragen moet gaan opleveren om nog überhaupt winst te kunnen maken op de eerder betaalde transfersom aan PSV.

De verwachting is dat PSV een beduidend hoger prijskaartje zal hanteren bij een transfer naar Ajax dan in het geval van een overgang naar een grote Europese topclub.

Sportief gezien valt er voor Bergwijn geen andere eer te behalen in de Eredivisie dan het spelen voor de landstitel. Iets wat in Eindhoven jaar in jaar uit al tot de mogelijkheden behoort. De Europese prestaties van concurrent Ajax spraken dit seizoen wel tot de verbeelding maar hoe zal dat volgend seizoen zijn? Een Europese jaargang terug was de club, net als PSV overigens, in augustus al klaar in Europa.

PSV heeft inmiddels tegenover Voetbal International een reactie gegeven op het nieuws rond Bergwijn. De club zal Bergwijn onder geen geding aan Ajax verkopen. Ondertussen komen de berichtgevingen rond Ajax en Bergwijn een eventuele zomerse transfer niet slecht uit, de prijs wordt immers opgedreven.

Later meer.


Vorig artikelVolop steun Gerbrands voor van Bommel: ‘We zijn heel tevreden’
Volgend artikelSchwaab definitief terug naar Duitsland, PSV wil Alvarez als vervanger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in