Home Nieuws Trainingskamp Verbier: Pablo Rosario groeit door en van Bommel is blij met...

Trainingskamp Verbier: Pablo Rosario groeit door en van Bommel is blij met John de Jong

98
0

PSV is inmiddels terug op Nederlandse bodem en vordert gestaag in de voorbereiding richtig het tweeluik met FC Basel.

Hoewel de ploeg nog niet compleet is, valt er wel degelijk ontwikkeling waar te nemen. Fysiek gezien legt PSV net as vorig jaar weer de basis voor een lang en intensief seizoen. De manschappen van Mark van Bommel konden in seizoen 2018-2019 vaak tot diep in blessuretijd vol gas geven. Vaak werden er zodoende toch 3 punten veroverd, tot frustratie van de concurrentie.

Wat ook opviel de eerste en de tweede seizoenshelft was het aantal passes voorwaarts van Pablo Rosario. De statistieken wezen uit dat Rosario veelal voortzettingen vooruit had voor de winterstop maar dit na de winterstop minder was geworden. Hoe staat Rosario er in zijn tweede jaar voor en wat kunnen we van hem verwachten?

In VI analyseert de nieuwe PSV watcher Reon Boeringa de ontwikkeling van Pablo Rosario. Boeringa stelt vast: “De trainingsstage in de Zwitserse Alpen lijkt het beginpunt van een volgende fase in zijn carrière. Waar ligt de lat voor de 22-jarige middenvelder? Er is de hoop dat Rosario een stap naar voren zet als een van de aanjagers bij het nieuwe PSV. Met Daniel Schwaab en Luuk de Jong zijn twee leidende figuren vertrokken. Er gaat een nieuwe hiërarchie ontstaan. De voortekenen zijn dat Rosario een nieuwe rol grijpt. Met name tegen OGC Nice overtuigt Pablo Rosario. Rosario blinkt uit met onderscheppingen, staat positioneel goed en geeft een knappe assist bij de goal van Sam Lammers. Verder valt de durf en precisie bij zijn passing op. Rosario vindt vaak de voorwaartse oplossing en brengt daarmee de Franse defensie uit balans.”

Hoe kijkt Mark van Bommel naar de periode van voorbereiden? “In een korte periode moeten we de spelers laten voetballen zoals wij het willen. Dus gooien we er zoveel mogelijk informatie in. Het liefst willen we voor de eerste officiële wedstrijd het resultaat al zien. Dan maken we beelden die spelers weer verder kunnen helpen. Zo kunnen ze zien wat er bij bepaalde keuzes gebeurt”, zegt van Bommel over het trainingskamp in Verbier.

Hoe staat het met de trainer van PSV in zijn tweede jaar? Gaat de PSV achterban ook bij van Bommel vooruitgang zien? Bijvoorbeeld in de zin van een aanvallender ingesteld elftal in de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal? Immers heeft PSV twee keer op rij verloren in de Arena met een defensief ingestelde ploeg die niet voor de overwinning naar Amsterdam was afgereisd.

Ondertussen moppert van Bommel links en rechts over de korte voorbereidingsperiode. Een periode vol onzekerheden waar van Bommel zich mateloos aan kan storen. Maar waar bijvoorbeeld iemand als Johan Derksen weer genadeloos op wist te reageren. Van Bommel is immers verantwoordelijk voor de tweede plaats van afgelopen seizoen en dus voor de agenda van de voorbereiding.

De PSV trainer is op zijn beurt wel vol lof over aanwinsten Toni Lato en Bruma. “John de Jong heeft geweldig werk verricht door Bruma en ook Lato binnen te halen. Dit waren echt lastige deals. Het mooie aan onze nieuwe spelers is ook dat ze al wisten hoe we speelden en zich daarin goed hadden verdiept. We hoefden ze dat niet te vragen. Ze komen hier om te winnen en ook individueel beter te worden.”


Vorig artikelLozano opnieuw transferprioriteit van Napoli na afhaken James Rodriguez
Volgend artikelAncelotti bevestigt: ‘Wij willen Lozano maar we hebben veel concurrentie van andere clubs’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in