Home Nieuws Trainer Sturm Graz met stomheid geslagen: ‘Dit was de sterkste tegenstander als...

Trainer Sturm Graz met stomheid geslagen: ‘Dit was de sterkste tegenstander als trainer bij deze club’

5339
0

Sturm Graz werd dinsdagavond van het kastje naar de muur gestuurd en mocht na afloop de zegeningen tellen dat het niet met een afstraffing het Philips Stadion verlaten heeft.

De trainer van dienst, die al vaker te gast was in het Philips Stadion, zag dat zijn ploeg met name in de tweede helft een periode compleet ondersteboven werd gespeeld. Christian Ilzer bleek na afloop dan ook onder de indruk te zijn van dat wat PSV etaleerde in de derde voorronde van de Champions League. En dus kon Ilzer na afloop niets anders dan PSV de nodige complimenten uitdelen.

‘Alle complimenten aan PSV’, sprak trainer Christian Ilzer na afloop tegen het Oostenrijkse medium Krone. ‘Dit was de sterkste tegenstander in mijn vier jaar als trainer bij deze club. We maakten geen schijn van kans en verloren alle vertrouwen in ons spel. Nu is het tijd om lessen te trekken uit deze avond. We hebben immers de kans gekregen om van een tegenstander als PSV te leren’, klinkt het realisctisch.

De spelers van Sturm Graz zochten na afloop gedesillusioneerd de kleedkamer op. Aanvoerder Stefan Hierländer baalde flink na de ruime nederlaag tegen PSV en kon de teleurstelling niet verbergen. ‘Dit is een heel, heel bittere avond. We kwamen tekort in iedere fase van de wedstrijd. PSV heeft laten zien waar onze grenzen liggen. We kwamen vaak te laat. Daar profiteerde een klasse tegenstander als PSV van. Daarom liep het zoals het liep’, aldus de aanvoerder van dienst.

De Oostenrijkse club probeerde na de 1-0 iets in de tegenaanval te bewerkstelligen maar zag dat dat plan compleet mislukte. ‘Dat lukte alleen niet, waarna we de 3-0 tegen kregen. Dat was een nekslag die moeilijk te verwerken was. De communicatie was daar ook niet goed. Het is heel zuur. We hadden onszelf doelen gesteld die we nu niet halen. Nu moeten we dit goed analyseren, want er is veel niet goed gegaan.’

Ook middenvelder Jon Gorenc Stankovic zag dat zijn team vele fouten maakte en mee kon in de snelheid van de wedstrijd, die PSV volledig dicteerde.. ‘Natuurlijk is PSV heel goed in balbezit, maar we moeten ook eerlijk zijn en zeggen dat wij ons niveau niet hebben gehaald. Morgen is een nieuwe dag en moeten we weer opstaan. Er is nog hoop, maar het wordt heel moeilijk’, aldus Stankovi, die tegen beter weten in hoopt op een wonder in Graz.


Vorig artikelIsaac Babadi heeft bijzondere kijk op de wedstrijd tegen Sturm en wachtte reactie fans af na zijn inzet
Volgend artikelTillman in Eindhoven voor medische keuring, miljoenendeal volgt | ‘Beste speler van Rangers wegkapen, slim’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in