Home Nieuws Trainer FC Zürich én Zwitserse media schamen zich en bieden fans excuses...

Trainer FC Zürich én Zwitserse media schamen zich en bieden fans excuses aan: ‘PSV Europees topteam’

1697
0

PSV had donderdagavond geen kind aan de Zwitserse club FC Zürich. De Europa League wedstrijd kende geen moment spanning en eindigde in een afgetekende overwinning.

Voor PSV was het balen dat er alsnog een tegentreffer viel te noteren in de slotminuten maar overall maakte PSV veel indruk in het Alpenland. Toegegeven, de weerstand was minimaal en de tegenstand nauwelijks serieus te noemen maar er zijn ook tijden geweest dat PSV met 4-1 verloor van een vergelijkbare club in Oostenrijk toen Mark van Bommel nog aan het roer stond.

Er heerst schaamte rondom FC Zürich. De Zwitsers hebben daarnaast ook veel complimenten over voor het spel dat PSV op de mat heeft gelegd. Na afloop in de persruimte kon de coach van de Zwitsers niets anders dan beamen dat de fans excuses verdienen en dat PSV een Europees topteam is, zei de geplaagde trainer die tijdens de wedstrijd al een behoorlijk verslagen indruk maakte.

‘Dit is een avond om snel te vergeten voor de Zwitserse kampioen’, begint het bekende Blick na de grote overwinning van PSV. ‘Wat een machtsvertoon in het Letzigrund Stadion. Zürich maakte geen schijn van kans tegen PSV en mist alles wat je nodig hebt om te overleven in Europa. PSV-coach Ruud van Nistelrooij vroeg voor de wedstrijd om een ​​reactie op de nederlaag tegen SC Cambuur. Dit is de reactie. En hoe. De Nederlanders begonnen als ‘brandweerlieden’, domineerden vanaf het begin en kwamen al na tien minuten op voorsprong. Zürich maakte het PSV ook wel heel gemakkelijk’, zag Blick.

SRF rept zelfs over een ‘faillissement’ van Zürich. Voor de rest doet de krant vooral op een zakelijke manier verslag van de wedstrijd. SFR ziet dat Zürich in de eerste helft knullige fouten maakte tegen PSV, terwijl de Eindhovenaren ook in de tweede helft bleven heersen. ‘Na rust schakelde PSV een paar versnellingen terug met de geruststellende voorsprong in het achterhoofd. Toch bleven de bezoekers dominant, terwijl Zürich cadeautjes bleef geven.’

Vorig artikelIngrijpen in opstelling tegen ‘nummer 165’ valt mee: Ramalho en Vertessen in de basis
Volgend artikelUEFA én Engelse media richten pijlen op ongekende prestaties Cody Gakpo