Home Nieuws Tottenham wil Bergwijn laten gaan maar wenst aan PSV betaalde transfersom terug...

Tottenham wil Bergwijn laten gaan maar wenst aan PSV betaalde transfersom terug te incasseren

36276
0

Ajax wil PSV aftroeven op de winterse transfermarkt door opnieuw een grote transfer te realiseren.

De nummer twee van de Eredivisie lijkt aan PSV en in mindere mate aan Feyenoord, te willen laten zien dat de verhoudingen in de Eredivisie gelijk van stuk zouden moeten blijven. De club uit de hoofdstad wenst middels grote winterse transfers de race om de landstitel in Amsterdams voordeel te willen beslechten. Daartoe wordt opnieuw de geldbuidel getrokken getuige het bod van 18 miljoen euro op Bergwijn.

Tegelijk is het een enorme gok en ook een nieuwe stap om het forse uitgavenpatroon te beschermen. Mocht de Amsterdamse koopclub immers tweede of derde worden, ontstaat er meteen een groot financieel probleem. Ajax heeft een grote broek aan en kan die broek eigenlijk niet zomaar uit trekken. En dus wordt er gekocht en gekocht om die grote broek toch te kunnen ophouden want een kleiner formaat broek gaat niet passen als we naar de financiƫle huishouding van de Amsterdammers kijken.

Het Amsterdamse blufpoker wordt door Tottenham Hotspur nog niet beantwoord met een akkoord. De club uit Londen is inmiddels wel bereid mee te werken aan een vertrek van Bergwijn, die in Londen nog een contract heeft tot medio 2025. Conte sprak eerder respectvol over Steven Bergwijn maar is verder geen liefhebber van het spel van Bergwijn. Volgens trainer Conte berust het spel van de vleugelspeler veelal op toeval in combinatie met snelheid, ving een Engelse journalist recent op. Spurs is dus bereid mee te werken aan een vertrek maar het verlangt wel een flinke transfersom, melden Engelse media.

De Engelse club heeft echter meer ijzers in het vuur want clubs uit geheel Europa informeren naar Bergwijn. Tottenham Hotspur betaalde onder Jose Mourinho precies twee twee jaar geleden nog ruim dertig miljoen euro aan PSV om de aanvaller over te nemen. Tottenham, met de rijke maar eigenzinnige voorzitter Levy aan het roer, wil het aan PSV betaalde bedrag voor Steven Bergwijn grotendeels terug incasseren alvorens een vertrek bespreekbaar wordt. En dus wacht men in Londen ook ook op clubs uit de grote voetballanden.

Voorzitter Levy geldt als een harde onderhandelaar en is een vasthoudend man. De club van Levy zou inzetten op een transfersom van minimaal 26 miljoen euro, waarmee de Londenaren zich weer op de transfermarkt kunnen begeven om de eigen defensie te versterken. Die wens houdt men hoog na de matige eerste seizoenshelft in het noorden van Londen.


Facebook Comments Box