Home Nieuws Toptrainer Peter Bosz loopt over van ambitie | Bosz denkt nu al...

Toptrainer Peter Bosz loopt over van ambitie | Bosz denkt nu al aan nieuwe landstitel met PSV

993
0

Peter Bosz is een Europese toptrainer. Die conclusie durven we ondertussen wel te trekken na een seizoen lang prachtig, dominant en aanvallend voetbal.

Met name de snelheid van het inslijpen van het type voetbal dat Peter Bosz met PSV wilde gaan spelen mag gerust bewonderenswaardig worden genoemd. Al na een week of zes voorbereiding liet de ploeg van Bosz zien dat het een bijzonder seizoen kon worden. Met terugwerkende kracht laten de analisten en journalisten van bijvoorbeeld de NOS weten dat de wedstrijd die PSV in de Kuip tegen Feyenoord wist af te werken, meteen al een zeer duidelijk signaal was richting de landskampioen.

De NOS-analisten Jeroen Greuter en Jeroen Elshoff zeiden over die ene wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal al dat PSV indrukwekkend spel op de mat legde en een klasse beter was dan Feyenoord. In die wedstrijd tegen kampioen Feyenoord speelde PSV nog zonder Dest en met Sangaré, die op dat moment nog aan boord was bij PSV. Dest werd pas enkele dagen later overgenomen van FC Barcelona in de inmiddels bekende huurconstructie met de Catalanen.

Kortom, de credits gaan terecht naar Peter Bosz, die op zijn beurt waakt voor het volgende seizoen.
ziet dat er richting komend seizoen twee uitdagingen wachten op PSV. Enerzijds ziet de coach dat het belangrijk is dat de landskampioen zo veel mogelijk spelers behoudt, anderzijds noemt Bosz het inslijpen van de juiste mindset ‘de grootste uitdaging’.

In gesprek met Voetbal International kijkt Bosz alvast vooruit naar volgend seizoen. “Ik denk niet dat we opnieuw hoeven te beginnen”, reageert Bosz op de suggestie dat Arne Slot bij Feyenoord met dezelfde speelstijl de titel niet wist te prolongeren. “Ik vind ook dat je bij Arne kon zien dat hij niet opnieuw is begonnen, ik bedoel: daar stond een heel duidelijk raamwerk. En ik denk dat ook de nieuwe spelers snel door hadden wat de bedoeling was. Zij hebben nu één punt minder dan vorig seizoen. Ik denk dat wij gewoon beter zijn geweest dan zij.”

Bosz weet wel hoe hij opnieuw kampioen kan worden met PSV. De ervaren trainer weet tegelijkertijd ook hoe het werkt bij de Nederlandse topclubs want spelers worden nu eenmaal weggekocht. “Door te proberen zo weinig mogelijk spelers te laten gaan. En als ze wel vertrekken, moeten we daar hele goede spelers voor terughalen. Iedere speler die nu bij PSV zit, heb ik zien groeien afgelopen seizoen. De grootste uitdaging, denk ik, zal zijn: kunnen we de mindset van die jongens zo krijgen dat ze dit weer opnieuw kunnen opbrengen. Want we hebben heel hard gewerkt en we zijn heel kritisch geweest”, aldus Bosz over zijn selectie.

Bosz kijkt nu al uit naar het volgende seizoen, waarin hij opnieuw met PSV wil gaan pieken. Daar heeft de trainer al zo zijn ideeen over. Het gaat dan over het prikkelen van spelers. “We hebben de internationals voor het duel met SC Heerenveen een aantal dagen vrij gegeven. Voor het weekend hebben we dan twee keer getraind toen ze terugkwamen. Dat is dan een kippenhok. Een stelletje wijven bij elkaar. Verschrikkelijk. Met de trainers spreken we een dag later dan af dat we er weer bovenop gaan zitten. Iedere lullige pass- en trapoefening waar een bal op het verkeerde been wordt ingespeeld, boem, erbovenop. Dat zullen we volgend jaar ook moeten doen”, aldus Peter Bosz.


Vorig artikelGeïrriteerde reactie Ajacieden Sjaak Swart en Ruud Krol na vragen over Heerenveen – PSV: ‘Media hemelen PSV op’
Volgend artikelAad de Mos haalt uit naar Hans Kraaij inzake transfersom Johan Bakayoko: ’75 miljoen euro’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in