Home Nieuws Toptalent Tygo Land (17) onthult 3 voorbeelden waar hij graag naar kijkt

Toptalent Tygo Land (17) onthult 3 voorbeelden waar hij graag naar kijkt

2223
0

Tygo Land klopt op de deur bij PSV. Het zeventienjarig toptalent is echter geduldig en is vastberaden naam voor zichzelf te maken.

Land maakt op 12 augustus 2023 zijn officiële debuut voor de hoofdmacht van PSV. Vele supporters van de club zijn dan al bekend met de creatieve middenvelder die te boek staat als ‘de nieuwe Frenkie de Jong. Uiteindelijk valt Land tegen FC Utrecht één minuut in.

“Die bijnaam is een mooi compliment. Maar ik speel toch echt op mijn eigen manier”, zegt hij tegenover Voetbalzone. “Dat het toevallig lijkt op wat Frenkie de Jong laat zien, dat is leuk, maar ik laat me er niet door afleiden. Ik ga mijn spel niet veranderen.”

Het geeft Land zelfs een extra uitdaging om zijn talent te verzilveren. “Het is aan mij om Tygo Land te zijn, en daarin specifiek speciaal te worden. Ik ben een creatieve middenvelder die heel graag aan de bal is. Van daaruit kan ik het spel maken en de aanval in stelling brengen om te scoren.”

De jongeling is ook duidelijk over zijn doelen. Eerst wil hij bij PSV uitgroeien tot een belangrijke speler en dat Nederland hem leert kennen als een goede voetballer. “Daarna hoop ik mij door te ontwikkelen voor een stap naar het buitenland. Qua competitie kan ik genieten van de Spaanse LaLiga. Maar ook het Italiaanse voetbal trekt me de laatste jaren aan.”

De rechtspoot houdt simpelweg van competities waar het gaat om ‘puur voetbal’. “In Italië ligt de nadruk meer nadruk op verdedigen. Maar in zulke competities komen je voetballende kwaliteiten echt naar voren. Dat past het meest bij mij.”

Land erkent tot slot ook op te kijken tegen enkele meer gevestigde namen in het hedendaagse profvoetbal. “Qua middenvelders kijk ik naar spelers als Luka Modric, Frenkie de Jong en Joey Veerman. Hoe zij positie kiezen ten opzichte van de tegenstander, aan de bal komen en van daaruit vooruit spelen. Maar ook het verdedigende; hoe ze slimmigheidjes gebruiken.”


Vorig artikelLofuitingen door geheel Europa: ‘Luuk de Jong is alles wat je wenst’
Volgend artikelWaarom Isaac Babadi geen perspectief en ’toezegging’ nodig heeft : Nieuwe gesprekken na interlandperiode

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in