Home Nieuws Toptalent maakt veel indruk: ‘Madueke en Bakayoko zeggen me dat ik zo...

Toptalent maakt veel indruk: ‘Madueke en Bakayoko zeggen me dat ik zo door moet gaan’

10187
0

Jason van Duiven, een nieuw aanstormend toptalent van PSV dat de afgelopen jaren aan de lopende band scoorde op De Herdgang en dit seizoen vlieguren maakt in het beloftenelftal.

De jongeling wacht op zijn grote doorbraak maar dat zou weleens op korte termijn kunnen gaan gebeuren. In gesprek met Voetbalzone spreekt van Duiven over het verleden, zijn toekomst en zijn dromen.

Al op jonge leeftijd werd van Duiven door de grote clubs in Nederland gevolgd. “Toen ik zeven of acht jaar was, maakte ik daadwerkelijk de overstap naar de jeugdopleiding van Twente.” Van Duiven kan het moment dat hij bij de Tukkers door PSV gescout werd nog goed herinneren. “Ik deed met Twente mee aan een toernooi bij Best Vooruit. Ik werd topscorer en ook verkozen tot beste speler van het toernooi. Vanaf toen is PSV mij gaan volgen.”

PSV besloot de talentvolle aanvaller in september vorig jaar te belonen voor zijn razendsnelle ontwikkeling en breekt zijn contract open tot medio 2025. “Dat gaf mij natuurlijk een goed gevoel. Er spreekt ook veel vertrouwen uit vanuit PSV.” Van Duiven was tijdens zijn eerste zestien competitieduels namens Jong PSV goed voor vier treffers. Drie daarvan maakte hij opvallend genoeg met het hoofd. “De stap naar de Keuken Kampioen Divisie was op het begin wel even wennen. Ik ben een spits en met mijn 1,75 meter niet heel groot. Ik zie het echter ook als een voordeel, want daardoor onderschatten verdedigers mij weleens. Ik kan namelijk hoog springen en goed timen. Tijdens de eerste seizoenshelft heb ik vooral geleerd dat je altijd rendement moet leveren en honderd procent moet geven, anders word je gewoon weggespeeld.”

Aanpassingsproblemen ondervond Van Duiven in Eindhoven niet. “PSV had een appartement geregeld voor mij en mijn broertje en mijn oma kwam ook mee vanuit Almelo. Of ik uit een echte voetbalfamilie kom? Dat kun je wel zeggen. Mijn moeder is familie van Hendrie Krüzen, die onder meer voor Go Ahead Eagles heeft gespeeld en assistent-trainer is geweest van Peter Bosz bij Ajax en Olympique Lyon. Mijn vader heeft ook altijd gevoetbald, dus het zit echt in de genen”, zegt de jonge aanvaller.

Van Duiven werd al topscorer van PSV Onder 15 en tekent in 2020 zijn eerste profcontract. Ook in de Onder 17 is Van Duiven de grote blikvanger en weet hij het net aan de lopende band te vinden: in zeventien duels komt hij 21 keer tot scoren, daarnaast noteert hij ook nog negen assists. “We werden dat jaar kampioen. Dat was zeker een hoogtepunt, net als de vele buitenlandse toernooien”, aldus de jonge aanvaller, die inmiddels al de nodige complimenten kreeg van Noni Madueke en Johan Bakayoko.

Ook internationaal ontwikkelde van Duiven zich naar behoren. Op het EK Onder 17 in Israël wist Oranje mede door drie doelpunten in vijf duels van Van Duiven knap de finale te halen. “Dat was prachtig natuurlijk.” Over zijn mooiste treffer op het eindtoernooi hoeft hij niet lang na te denken. “Tegen Italië scoorde ik in de kwartfinale met het hoofd, maar mijn solo in het gewonnen groepsduel met Bulgarije (1-3) was nog wel iets mooier.”


Vorig artikelGaat PSV stevige ambitie tonen? Danjuma ontbreekt in selectie Villarreal tegen Real Madrid
Volgend artikelVIDEO: Memphis Depay begonnen aan trainingen in Madrid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in