Home Nieuws Toptalent Lundqvist nu al een voorbeeld voor Adam Maher

Toptalent Lundqvist nu al een voorbeeld voor Adam Maher

11
0

De achttienjarige Zweed Lundqvist geldt als toptalent in zijn leeftijdscategorie. Als beloning voor zijn houding, mentaliteit en inzet nam Philip Cocu hem mee naar Malta. Lundqvist blijkt een voorbeeld te zijn voor zijn leeftijdsgenoten en daarmee ook voor Adam Maher, die vrijwel niets in zich heeft wat Lundqvist laat zien.

De Zweed kreeg lovende woorden. ‘In de zomer was hij er ook al bij op ons trainingskamp’, aldus Cocu. “Toen had hij fysiek nog heel veel moeite en moest hij na een paar trainingen bijvoorbeeld een sessie overslaan. Daarin is hij nu al een stuk verder. Aan hem en Kenneth Paal om deze kans nu te pakken.”
Cocu complimenteerde na afloop van de eerste, lange oefensessie de drie meegereisde jongelingen, maar waarschuwde tegelijkertijd anderen. “Ik kijk naar hoe spelers presteren, met wat voor attitude ze voetballen en trainen, of ze de beleving brengen die wij graag willen zien. En zeker bij Lundqvist heb ik dat gezien. Hij was bij Onder-19 vaak écht een voorbeeld voor de rest. Ook in wedstrijden waarin het wat minder ging, was er niks op hem aan te merken. Hij blééf maar gaan, volle bak en vol overtuiging.”

Op de vraag of Cocu op basis van juist dát criterium ook spelers had thuisgelaten die het op basis van hun voetbalkwaliteiten misschien wel hadden verdiend mee te gaan, antwoordde hij overtuigend, schrijft VI deze week.  “Ja. Ik noem geen namen. Maar ik wil wel benadrukken waarom deze jongens nu wél mee zijn naar Malta en anderen niet. Het is mooi dat je leuk tegen een balletje kan trappen, maar er komt méér bij kijken. Dat willen we in de teams onder het eerste elftal dus ook zien. En als je beide zaken kan brengen, dán word je uitgenodigd.” De gehele houding, mentaliteit en inzet die de jongeling Lundqvist ten tentoonspreidt, zou Adam Maher een stuk verder brengen dan waar hij nu is.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here