Home Nieuws Toptalent laat sc Heerenveen achter zich en vervolgt veelbelovende carrière bij PSV

Toptalent laat sc Heerenveen achter zich en vervolgt veelbelovende carrière bij PSV

1519
0

Sportclub Heerenveen heeft een groot talent verloren in de persoon van Tygo Land. De club uit Friesland is teleurgesteld.

Inmiddels heeft PSV op haar beurt de komst van Tygo Land naar Eindhoven bevestigd. De pas zestienjarige middenvelder gaat de PSV gelederen versterken en lijkt op weg naar een veelbelovende toekomst. Land is inmiddels international van Oranje O18.

Land tekent een contract tot de zomer van 2025 bij PSV en richt zich in eerste instantie op het elftal van PSV O18. Het talent legt uit wat hem heeft bewogen voor PSV te kiezen. “Ik heb voor PSV gekozen, omdat ik graag een nieuwe uitdaging aan wil gaan. Ik wil spelen en trainen op het hoogste niveau. De speler waar ik naar opkijk is Joey Veerman. Hij is van Heerenveen naar PSV gegaan en speelt daar goed voetbal. Hij heeft zich goed aangepast. Dat is ook iets dat ik graag wil”, zegt de tiener.

PSV betaalt fors voor het toptalent van de club uit Friesland. De club legt ongeveer zeven ton neer voor Land, exclusief bonussen. In Heerenveen is men teleurgesteld over de gang van zaken en dat wordt dan ook geuit. “We snappen dat iedereen ambitie heeft”, zei technisch manager Ferry de Haan.

“Maar wij hebben Tygo vroegtijdig een plan neergelegd, waarmee hij uiteindelijk naar ons eerste elftal zou gaan. Dat plan werd ook omarmd door de speler en zijn omgeving. Helaas wordt dit nu doorkruist”, aldus de reactie vanuit Friesland.


Vorig artikelVan Nistelrooij krijgt interessante vragen: Knokte PSV zich naar de play-offs of mazzelt PSV?
Volgend artikelKNVB prominenten wijzen naar Joey Veerman: ‘Ik zou zo’n type meenemen naar Qatar’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in