Home Nieuws Toptalent Emmanuel van de Blaak spreekt zich uit en wijst naar zichzelf:...

Toptalent Emmanuel van de Blaak spreekt zich uit en wijst naar zichzelf: ‘Nog niet goed genoeg voor PSV 1’

1092
0

Vrijwel de gehele zomer ging het over defensieve versterkingen en de ene na de andere internationale verdediger werd genoemd om de PSV-gelederen te komen versterken.

Er werden ook spelers met PSV in verband gebracht die een zelfde leeftijd als PSV’s toptalent Emmanuel van de Blaak van de blaak hebben. Het jonge toptalent van de eigen opleiding geldt als veelbelovend maar wist nog geen doorbraak te forceren.

Van de Blaak hoopt op inmiddels wel degelijk een doorbraak in de hoofdmacht onder Peter Bosz. De achttienjarige centrumverdediger beseft dat er nog werk aan de winkel is en kijkt met name in de spiegel als over doorbreken bij het eerste elftal zou gaan. Wat zijn de kansen op doorbreken voor Emmanuel van de Blaak?

PSV werd in verband gebracht met een transfer van de pas negentienjarige Zeno Debast en wist vorige week zelfs een speler binnen te halen die ongeveer dezelfde leeftijd heeft als Emmanuel van de Blaak. De Duitse centrale verdediger, die mogelijk als basisspeler zijn opwachting voor PSV gaat maken aanstaand weekend in de thuiswedstrijd tegen NEC, heeft als 21-jarige wel enkele jaar meer ervaring dan Emmanuel van de Blaak.

Afgelopen zomer kreeg Van de Blaak in de voorbereiding de kans zich te laten zien aan Bosz. Het bleek nog niet genoeg te zijn om definitief aan te sluiten bij de A-selectie. “En dat is wel nog altijd mijn doel. Je moet durven dromen en de lat hoog leggen om als voetballer te slagen”, zegt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Eerder leek het juist wel heel hard te gaan met Emmanuel van de Blaak. Op zestienjarige leeftijd werd Van de Blaak al doorgeschoven naar Jong PSV. Mede door een zware knieblessure blijkt hij zijn wedstrijden nog steeds voor Jong PSV te moeten spelen. De jonge verdediger kijkt in de spiegel en dat valt alleen maar te prijzen.

“De harde waarheid is dat ik nu nog niet goed genoeg ben voor PSV 1 en ik doe er alles aan om dat toch te worden”, aldus Van de Blaak.

“Ik hoop dat het harde werk van nu straks loont en weet ook dat je bij PSV te maken hebt met fantastische spelers. Daar op achttienjarige leeftijd al in de basis staan, is ontzettend moeilijk. Toch moet je dat doel hebben en je bij tegenslagen meteen voornemen om alles te overwinnen. Mijn doel is om dit seizoen de beste verdediger van de Keuken Kampioen Divisie te worden en daarna door te stoten”, aldus Emmanuel van de Blaak.


Vorig artikelHirving Lozano op weg naar rentree tegen NEC in het Philips Stadion, IND geeft werkvergunning af
Volgend artikelVerlenging aanstaande | Babadi uitgesproken over nieuw contract: ‘Dat duurt niet lang meer’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in