Home Nieuws Toptalent Bakayoko in de picture, lof voor PSV: ‘Anderlecht durfde het niet...

Toptalent Bakayoko in de picture, lof voor PSV: ‘Anderlecht durfde het niet aan en PSV wel, goede zet geweest’

1978
0

PSV heeft in de persoon van Johan Bakayoko een echt toptalent onder contract staan.

De jonge Belg staat momenteel behoorlijk in de picture na zijn goede spel van de laatste weken en zijn doelpuntenproductie. Inmiddels heeft het er alle schijn van dat Bakayoko op het punt staat om door te breken. In ieder geval bij Jong PSV en mogelijk later dit seizoen bij de hoofdmacht. In Brussel zal men zich nog weleens achter de oren krabben bij het aanschouwen van zoveel talent en scoringsdrift.

ESPN analisten Hans Kraay, Milan van Dongen en Kees Kwakman zijn lyrisch over de potentie van de aanvaller. De ESPN analisten verwachten veel van de jonge Belg de komende maanden. Dat geldt ook voor Aad de Mos. De Mos is buiten Corona tijd vaak op de Herdgang te vinden en heeft eveneens hoge verwachtingen van Johan Bakayoko. De aanvaller speelt bij Jong PSV en is daar wekelijks één van de beste spelers, ziet de Mos die PSV complimenteert met het aantrekken van Bakayoko. Bij Anderlecht waren er namelijk twijfels over de vleugelspeler.

“Zij wilden hem op zijn zestiende nog geen contract geven”, vertelt De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “PSV had hem toen al gezien bij de nationale ploeg en zij hebben het wel gedaan. Dat is een goede zet gebleken. Hij kan alles met zijn voetjes, maar nu is het de vraag of hij het tussen de oortjes ook kan en of hij het daar ook waar gaat maken. Kan hij het ook als er wat meer tactiek bij komt kijken?”

Onder Ruud van Nistelrooij maakt de Belg reuzestappen. Afgelopen weekend scoorde hij vier keer tegen VVV-Venlo en daardoor staat hij nu op elf competitietreffers voor Jong PSV. Dat zijn cijfers waarmee de Belg op koers ligt om aan te gaan sluiten bij de eerste selectie.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here