Home Nieuws Topspeler Ibrahim Sangaré maakt verwachtingen nog niet waar: ‘Ik voelde oprechte belangstelling...

Topspeler Ibrahim Sangaré maakt verwachtingen nog niet waar: ‘Ik voelde oprechte belangstelling van PSV’

1871
0

Ibrahim Sangaré geldt als topaankoop voor PSV maar weet de verwachtingen nog niet geheel waar te maken.

Toch is de potentie van de krachtpatser zeker daar. Sangaré begon sterk bij PSV en was meteen een speler voor de basis. De laatste maanden valt het wat tegen wat Sangaré laat zien. Veelvuldig balverlies en slecht in de passing, is een korte omschrijving van de laatste maanden. Toch mag met recht worden gesproken over een topaankoop. De halve Premier League zat achter de Ivoriaan aan en normaal gesproken is de Premier League ook het volgende station voor de potentiele topspeler. Eerst was daar de bewuste keuze voor PSV.


Dat zegt Sangaré in gesprek met de PSV Supporter. PSV betaalde maar liefst negen miljoen euro aan Toulouse en dat brengt druk met zich mee. Zonder enige twijfel wist de middenvelder voor PSV te kiezen. “Ik voelde oprechte belangstelling van PSV in mij als persoon”, zegt de Ivoriaan tegen De PSV Supporter.

“Natuurlijk, je kunt altijd naar een andere club verkassen. Maar als je je écht gewild voelt en PSV deed er alles aan om mij aan te trekken, dan streelt dat. Ik kon inderdaad ook naar Engeland. Ik heb gekeken naar de sportieve uitdaging. Het verhaal en het project van PSV spraken me erg aan.”

Oud PSV’er en ex ploeggenoot van Sangaré gaf het laatste zetje richting Eindhoven. “Toen PSV interesse toonde, heb ik via Whatsapp twee keer met Nicolat Isimat-Mirin gesproken die op huurbasis met mij bij Toulouse speelde”, vervolgt Sangaré. “Hij heeft me veel goeds verteld over de clubleiding van PSV. Hij heeft me echt enthousiast gemaakt over het project van PSV. Zijn woorden hebben zeker geholpen om ervoor te kiezen naar Eindhoven te komen.”

Sangaré wil zo snel mogelijk de tweede plaats veiligstellen met PSV, maar kijkt ook alvast naar volgend seizoen. “We gaan er alles aan doen om dan de landstitel te winnen. Ik wil verder niet over een carrièreplanning nadenken. Ik wil eerst hier mijn sporen nalaten. Dat kan ik alleen maar doen door de club te helpen een prijs te winnen. Dat is mijn doel.”


Facebook Comments