Home Nieuws Voorbeeldprof Eran Zahavi kent geen enkele twijfel over tweeluik tegen Galatasaray

Voorbeeldprof Eran Zahavi kent geen enkele twijfel over tweeluik tegen Galatasaray

1128
0

Eran Zahavi is terug bij PSV na een roerige periode. De spits is volledig terug in training en zegt in gesprek met Voetbal International klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.

Zahavi is geen speler voor de absolute top van Europa maar de kwaliteiten van de Israëliër zijn wel daar. Mentaal gezien heeft Zahavi het erg goed voor elkaar en dat is in de wereld van de topsport en het internationale topvoetbal erg belangrijk. De Israëlische topschutter heeft zeker ook de kwaliteiten om als reservespits van FC Barcelona of Real Madrid te fungeren. Een club als FC Barcelona heeft de Deense spits Martin Braithwaite onder contract staan maar Zahavi doet in niets onder voor de Deense aanvaller.


De gedrevenheid van de aanvaller is mooi om te aanschouwen. ‘Voor mij is het normaal’, zegt Zahavi. ‘Ik heb tien dagen echt vrij genomen en daarna ben ik weer begonnen met trainen. Ik hou er niet van om te lang niets te doen, want dan verlies ik te veel conditie en duurt het langer om weer fysiek in vorm te komen. Ik wil dus fit blijven, maar speel wel een beetje met de hoeveelheid training. De ene keer train ik zwaar dan weer wat lichter. Ik ken mijn lichaam heel goed en weet dus precies wat ik moet doen. Als je mijn leeftijd hebt, is dit de juiste manier om het te doen.’

De aanvaller denkt in alles altijd eerst aan het team. Door topfit te zijn kan hij van waarde zijn voor zijn ploeg en de club. ‘Mijn doel is altijd om het team te helpen in de best mogelijke manier’, zegt Zahavi. ‘Met goals en assists. De teamtargets halen, is echter altijd het belangrijkst. Want als we die realiseren, dan bereik ik mijn doel ook. Dat is altijd met elkaar verbonden. Ik voel me nu veel beter in het team en binnen de club dan bij de start van vorig seizoen. Ik hoop dat dit zich uitbetaalt.’

Zahavi is vol vertrouwen voor de wedstrijd tegen Galatasaray. De Israëlische spits kent geen enkele twijfel over de afloop. ‘Wij moeten winnen en dat gaan we ook doen’, aldus Zahavi in gesprek met Voetbal International.


Facebook Comments Box