Home Nieuws Topspeler Denzel Dumfries op weg naar nieuw miljoenencontract in Milaan maar groot...

Topspeler Denzel Dumfries op weg naar nieuw miljoenencontract in Milaan maar groot geworden bij PSV

1734
0

Het Nederlands elftal speelt vrijdag om 20.45 uur in de Johan Cruijff Arena een belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Maandagavond volgt in Athene een tweede belangrijke kwalificatiewedstrijd.

Griekenland heet de tegenstander te zijn, in een wedstrijd waarin Nederland absoluut niet mag verliezen om de kansen op deelname aan het Europese Kampioenschap in Duitsland levend te houden. Voor Denzel Dumfries is het geen optie te denken volgend jaar zomer geen deelnemer te zijn aan het Europese kampioenschap in Duitsland. Dumfries wil hoe dan ook met Oranje naar het toernooi in buurland Duitsland. Dumfries wil hoe dan ook een grote prijs winnen met Nederlands Elftal.

Oranje kampt met veel blessures. Een gegeven waar de rechtervleugelverdediger annex aanvaller geen oorzaak voor kan aanwijzen maar er wel degelijk van baalt.

“Dat is natuurlijk wel een smetje. We spelen twee belangrijke wedstrijden en we gaan er vol voor.” De 27-jarige aanvallende wingback geldt heden ten dage als een speler die de hele flank bestrijkt maar daarbij ook nog eens uiterts effectief geworden is. Dumfries scoort en geeft assists bij zijn club Internazionale FC, waar hij afgelopen voorjaar de finale van de Champions League mee won.

Dumfries bleek dit seizoen in zeven competitiewedstrijden en twee Champions League-duels al goed voor twee doelpunten en drie assists te zijn. En vorige maand blonk Dumfries ook al uit bij het Nederlands elftal door tegen Griekenland (3-0) en Ierland (1-2) bij alle vijf doelpunten betrokken te zijn.

“Nou ja, ik ben gefocust”, reageert Dumfries bescheiden in gesprek met de verzamelde media in Zeist. “Dat is het belangrijkste. En ik probeer elke training en elke wedstrijd beter te worden. Ik probeer de stijgende lijn door te trekken en steeds te kijken: waar kan het beter?”

Ook mentaal gezien maakt de verdediger naar eigen stappen na enige begeleiding daarin. Iets wat hij bij PSV nog niet voor stond. “Zeker, zeker. Maar het is ook een stukje ervaring. Je leert bepaalde situaties eerder te herkennen. In Italië wordt heel tactisch gespeeld. Ik zit daar in mijn derde seizoen nu en merk dat ik die situaties eerder begin te lezen.”

Zijn werkgever is van plan een sterk verbeterd contract aan te bieden. FC Internazionale wenst het tot 2024 lopende contract van Dumfries te verlengen tot en met 2029. Tevens kan de verdediger een drastische salarisverhoging tegemoet zien.

“Ik voel mij bevoorrecht dat ik voor Inter mag uitkomen. Ik voel mij er zeker op mijn plek. We gaan kijken wat er de komende maanden gaat gebeuren. Ik ben benieuwd”, zegt hij over de contractonderhandelingen met Internazionale. De carrière van de geboren Rotterdammer blijft opmerkelijk te noemen. Dumfries is nog geen 10 jaar professioneel speler. Pas op zijn achttiende vertrok Dumfries van de amateurs van Barendrecht naar profclub Sparta Rotterdam, om vervolgens via Heerenveen bij PSV uit te groeien tot de internationale topspeler die hij nu is.


Vorig artikel‘Waarom is Jerdy Schouten niet geselecteerd voor Oranje?’ | Bakayoko of Lozano?
Volgend artikelNOS-voorman verbaast zich over aanvallende kwaliteiten en scoringsdrift PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in