Home Nieuws Topscorer Eredivisie: Niets menselijks is Luuk de Jong vreemd

Topscorer Eredivisie: Niets menselijks is Luuk de Jong vreemd

46
0

Verguisd, dat werd Luuk de Jong afgelopen jaar. Niet in de laatste plaats door de eigen fans. Een aantal maanden later is de situatie anders voor de aanvoerder van PSV.

Het seizoen 2016-2017 was voor Luuk de Jong en PSV een seizoen vol teleurstelling. Na de blessure van Jurgen Locadia lukte er bij de Jong ook vrijwel niets meer en de spits belandde in een sportief dal. De Jong krabbelde op en stond aan de basis van een nieuwe landstitel met de club.


Hierop gaf mark van Bommel de kopsterke spits aan het begin van het huidige seizoen meteen het nodige vertrouwen en de aanvaller bloeide met de aanvoerdersband om de arm weer verder op. De Jong kan wel tegen een stootje, letterlijk maar ook figuurlijk. De PSV spits liet zich de kritieken namelijk maanden achtereen ontvallen, klaagde niet, zeurde niet en reageerde zoals het hoort: met sportieve revanche. En ja, niets menselijks is ook Luuk de Jong vreemd want de topscorer van de Eredivisie geeft nu na negen doelpunten openlijk toe toch een klein beetje een lange neus naar zijn criticasters te trekken.

In de zomer leek hij te vertrekken bij PSV, maar de komst van Mark van Bommel hielp hem erbij om in Eindhoven te blijven. “Hij zei aan het begin van het seizoen direct dat ik moest blijven en dat hij mij weer aanvoerder wilde maken. Hij gaf me veel vertrouwen. Dat heeft heel veel invloed gehad op mijn keuze”, zegt hij tegen de NOS.

Dit seizoen staat hij al op negen goals in de Eredivisie. Daarmee maakt hij een lange neus naar de criticasters die hem in de afgelopen jaren veelvuldig bekritiseerden. “Haha, wel een beetje”, geeft hij toe. De spits speelt met PSV zaterdag tegen De Graafschap, de club waar hij doorbrak. “Bij De Graafschap zie ik waarschijnlijk weer veel mensen met wie ik in de klas heb gezeten of met wie ik in de jeugd heb gevoetbald. Dat is altijd leuk.”


Facebook Comments