Home Nieuws Topscorer Armindo Bruma verheugd: ‘Ik had niet meer verwacht nog zo’n rol...

Topscorer Armindo Bruma verheugd: ‘Ik had niet meer verwacht nog zo’n rol te spelen bij PSV’

292
0

Armindo Bruma had met een prachtige volley een groot aandeel in de 2-0 zege van PSV op Vitesse.

De Portugese aanvaller dankt trainer Roger Schmidt voor zijn opleving in Eindhoven. Bruma wist opnieuw zijn stempel op het spel van PSV te drukken. Toch maakt een zwaluw nog geen zomer want de aanvaller laat het nog erg vaak afweten als om simpele passes gaat of het aannemen van een bal. Toch is Armindo Bruma inmiddels topscorer van PSV.

Bruma leek op weg naar de uitgang afgelopen zomer, maar onder meer een deal met Besiktas ketste af. “Onze trainer heeft me het vertrouwen gegeven om hier voor mijn kans te gaan”, zegt de 27-jarige buitenspeler tegen het Eindhovens Dagblad. “Om eerlijk te zijn, had ik niet meer verwacht dat ik nog zo’n rol kon spelen bij PSV. Wel ben ik altijd hard blijven werken en voel ik me gelukkig bij de club. Door deze coach heb ik toch weer het beste in mezelf naar boven kunnen halen en dat is voor mezelf ook een verrassing.”

Met vijf goals is Bruma zelfs de topscorer van PSV in de Eredivisie. Dat terwijl hij doorgaans niet in de basis staat en pas vijfhonderd minuten speelde. “Daarom is het ook knap wat hij doet”, stelt Schmidt. “Bruma is niet altijd een speler die start en tóch een voorbeeld voor iedereen. Dit is een speler die begrijpt hoe profvoetbal in elkaar zit en een optimistisch persoon. Hij is altijd positief bij trainingen en wedstrijden en klaar om in te vallen als de wedstrijd erom vraagt. Ik ben tevreden over hem en vandaag (zaterdag, red.) heeft hij ook een schitterend doelpunt gemaakt.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here