Home Nieuws Topprofessional van Ginkel weet wat er per heden van PSV gevraagd wordt:...

Topprofessional van Ginkel weet wat er per heden van PSV gevraagd wordt: ‘We hebben 3 jaar niets gewonnen’

840
0

Voor Roger Schmidt en PSV worden het uiterst belangrijke maanden als we vooruit blikken op het komende half jaar.

Hoe staat PSV ervoor als we na een eerste prima transferperiode de balans voorzichtig opmaken? PSV moet de komende weken in ieder geval gaan pieken om zicht op het prestigieuze Champions League toernooi te behouden. Ook voor de trainer van dienst is het serieuze werk nu echt begonnen.


Schmidt wordt al ruim 12 maanden op de wenken bediend wat zijn wensen voor de selectie aangaan en dus mag de PSV directie en achterban een prestatie verwachten. Marco van Ginkel weet hoe het werkt en behoeft niets te worden uitgelegd. Ondanks de drie jaren vol blessureleed is van Ginkel nog steeds de ervaren teamspeler, topprofessional en leider, die het nieuwe PSV mag gaan voorzien van zijn impulsen.

Van Ginkel en PSV moeten er snel staan. Zowel in de Champions League-voorrondes als de strijd om de Johan Cruijff Schaal en de naderende competitiestart halverwege augustus. PSV moet prestaties gaan leveren en daar loopt de middenvelder niet voor weg.

“Het is heerlijk om weer vanaf het begin van het seizoen fit erbij te zijn. Dat is voor mij natuurlijk al een tijd geleden”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. Het doel van Van Ginkel is duidelijk. “PSV heeft drie jaar geen prijzen gewonnen. Het is een vrij simpel verhaal, maar we willen daar natuurlijk zo snel mogelijk verandering in aanbrengen. Uiteindelijk is het spelletje leuk omdat er iets te winnen valt.”

“Daarbij heb ik de afgelopen drie jaar geleerd om op sommige momenten meer te genieten. Normaal gesproken denk je daar als voetballer niet altijd over na. Bij mij is dat veranderd door alles wat er is gebeurd”, besluit Van Ginkel in gesprek met het Eindhovens Dagblad.


Facebook Comments Box