Home Nieuws Topfitte Noni Madueke groot fan van Ruud van Nistelrooij maar de blessures...

Topfitte Noni Madueke groot fan van Ruud van Nistelrooij maar de blessures baren zorgen

2231
0

Noni Madueke is inmiddels topfit te noemen. De Engelse aanvaller heeft een lastig seizoen achter de rug maar is klaar voor nieuwe doelen.

Het waren moeilijk maanden voor Madueke. Daar kunnen we allemaal eerlijk en open over zijn maar er gloort hoop. Ook Ruud van Nistelrooij heeft alle hoop op een seizoen zonder blessures. ‘Samen met de technische en fysieke staf denk ik dat we Noni kunnen vrijwaren van blessures’, zei van Nistelrooij eerder al. Het is tevens bewonderingswaardig dat Noni Madueke zo rustig blijft als hij praat over zijn blessures van het afgelopen seizoen. Want rustig is hij nog altijd als hij terugkijkt op de vele hamstringblessures.

“Mijn focus ligt vooral op fit blijven. Het is niet leuk om langs de kant te staan en de jongens te zien spelen. Maar het hoort bij mijn ontwikkeling. Ik moet hier alleen maar sterker van worden.” Het was helaas marginaal wat Madueke kon laten zien afgelopen seizoen. ‘Slechts’ 824 minuten speelde de vleugelaanvaller afgelopen seizoen. Dat is omgerekend iets meer dan negen duels. Het zijn schrikbarende cijfers maar er gloort zoals gezegd hoop want MAdueke is topfit.

Is hij nu dan niet bang om geblesseerd te raken? “Dat ben ik nooit geweest. Ik heb vorig jaar gewoon veel pech gehad. Het was ongelukkig. Natuurlijk speelt het mee dat ik lang en snel ben. Maar ik ben niet aan mijzelf gaan twijfelen”, zegt hij maar zorgelijk was het natuurlijk wel als het over de aantallen blessures gaat. Madueke kijkt in het nieuwe seizoen met nieuwe ronden en nieuwe kansen, erg uit naar de hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij. De aanvaller kent de trainer uit de jeugd en kijkt uit naar een nieuwe samenwerking.

“Hij was een geweldige speler. Ik ben van jongs af aan al fan van Manchester United en dus ook van Ruud van Nistelrooij. Ik kan zoveel van hem leren. Hij weet als geen ander wat nodig is om een goede aanvaller te zijn”, beaamt Madueke. “Hij legt erg de nadruk op wanneer ik in de zestien moet zijn om te scoren. Zijn timing is geweldig, helaas doet hij zelf niet vaak mee op de training”, aldus een enthousiaste Noni Madueke.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here