Home Nieuws Topfitte Luuk de Jong richt vizier op Ajax – PSV

Topfitte Luuk de Jong richt vizier op Ajax – PSV

482
0

Luuk de Jong is nagenoeg weer topfit om zonder problemen of fysieke ongemakken weer negentig minuten op topniveau te kunnen presteren.

De spits en aanvoerder sprak na afloop van de eenvoudig gewonnen wedstrijd tegen NEC Nijmegen ook al over het Europese duel in Noorwegen van aanstaande donderdag. Ook gaf Luuk de Jong aan dat er aanstaande donderdag in Noorwegen al rekening zal worden gehouden met de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax.

Luuk de Jong was na afloop in gesprek met ESPN allereerst tevreden over de zege tegen NEC. “We hebben als team goed samengespeeld met drukzetten. NEC heeft weinig mogelijkheden kunnen creëren”, aldus de aanvoerder. “In de eerste helft hebben we zelf ook niet veel grote kansen kunnen creëren, maar we hebben wel gedomineerd en hebben op een goede manier deze wedstrijd gewonnen.”

Gevraagd werd hoe fit de spits nu is na zijn blessure en of negentig minuten geen fysieke problemen meer veroorzaken. “Ik heb nu zestig minuten gespeeld. We hebben donderdag weer een wedstrijd en het is even afwachten wat we daar gaan doen, maar ik verwacht dat ik weer gewoon negentig minuten kan spelen. We zullen donderdag goed af moeten wegen wat we gaan doen, want zondag is er ook een belangrijke wedstrijd. Daar zullen we keuzes over moeten maken.”

In de eerste helft zag PSV een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel, maar daar was de spits het niet mee eens. “Cody stond buitenspel, maar die verdediger neemt de bal mee naar de zijkant in plaats van dat hij van zijn voet afschampt”, zei hij daarover. “Daarna nam Cody de bal af en zette hij em voor. Dat zei ik ook tegen de scheidsrechter, maar hij zei dat de regel weer is aangepast.”


Vorig artikelRuud van Nistelrooij collegiaal omtrent gele kaart NEC trainer, van Nistelrooij vroeg gele kaart niet te geven
Volgend artikelTevreden van Nistelrooij over nieuwe pittige week: ‘Iedereen gaat mee naar Noorwegen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in