Home Nieuws Top 36 Europa staat op het spel in Noorwegen, PSV verdiende al...

Top 36 Europa staat op het spel in Noorwegen, PSV verdiende al ruim 20 miljoen euro in de Europa League

7342
0

De UEFA was PSV afgelopen week bepaald niet gunstig gezind na de ferme straf geen uitsupporters mee te mogen nemen naar de wedstrijd in Noorwegen.

Het machtsorgaan uit Zwitserland kijkt in zijn geheel niet naar de belangen van de fans, die toch echt de motor achter het Europees voetbal zijn. De UEFA besliste over het lot van ruim 500 PSV fans die plannen hebben gemaakt om de Europa League wedstrijd tegen Bodø/Glimt bij te wonen. De bijzondere trip naar het noorden van Noorwegen kost fans een vermogen maar daar heeft het machtsorgaan lak aan. Tegelijk is het beter de straf nu ‘uit te zitten’ want voor hetzelfde geld treft PSV na de winterstop Sporting Lissabon, FC Barcelona, Bayer Leverkusen of Juventus en kunnen de fans geen reis plannen omwille van een straf van de UEFA. Het betreffen 300 PSV fans en 200 PSV Businessleden die met de straf van doen hebben en worden geraakt.

Later is om nog niet geheel duidelijke redenen de straf voor de businessleden teruggedraaid en mogen zij de wedstrijd wel bijwonen. PSV communiceerde hier tot ongenoegen van veel fans niet op de juiste manier over, maar dat terzijde. Aan de andere kant moeten we ook stellen dat de UEFA financieel ook goed is voor de clubs die deelnemen aan de verschillende Europese toernooien. Inmiddels verdiende PSV in dit Europese seizoen al ruim 20 miljoen euro. Het zijn nog geen Champions League achtige bedragen maar minimaal zijn de verdiende bedragen ook weer niet te noemen.

Hoe valt het genoemde bedrag van 20 miljoen euro te verklaren? PSV startte de inmiddels financieel bezien sterke Europa League met 12,1 miljoen euro aan gegarandeerde inkomsten. De vijf gespeelde pouleduels leveren 2,1 miljoen euro op aan premies. Ook de Europa League is in trek want een vol Philips Stadion levert de club om en nabij de vijf miljoen op.

De Champions League uitschakeling gaat ook niet voorbij zonder uit te keren premies dus de club vaart ook zonder Champions League inkomsten wel bij Europees voetbal, naast het feit dat spelers meer waard worden in het Europa League toernooi als men na de winterstop nog deelnemer is. Worden spelers als Cody Gakpo, Ibrahim Sangaré en Noni Madueke eigenlijk wel meer waard in een Champions League campagne zoals Rangers FC kende?

Zes verliespartijen op rij geeft weinig waardestijging van welke speler dan ook. Deelname aan de Europa League richting kwart, halve dan wel finale, levert wel degelijk meerwaarde op in de vorm van waardestijging van de spelersgroep. In Noorwegen staat behalve de sportieve eer, de winstpremie en de punten voor het Nederlandse voetbal, ook nog de Europese clubranking op het spel. PSV kan zich in Noorwegen in de top 36 van het Europese clubvoetbal spelen.


Vorig artikelGrote groep naar Noorwegen maar Sangaré, Mauro én Max ontbreken|Rust voor Xavi Simons
Volgend artikelBodø/Glimt – PSV | Vertessen weer fit, Van Nistelrooij gelooft in toptalenten van de Blaak, Tielemans, Seelt en Schiks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in