Home Nieuws Toon Gerbrands zag PSV afglijden en spreekt zich uit over nieuwe doelstellingen

Toon Gerbrands zag PSV afglijden en spreekt zich uit over nieuwe doelstellingen

120
0

Toon Gerbrands heeft zich uitgesproken over de situatie waarin PSV zich momenteel begeeft.

Het heeft er alle schijn van dat de algemeen directeur ‘geluisterd’ heeft naar de voorzitter van de PSV supportersvereniging Harry Timmermans, want de nieuwe doelstellingen worden door Gerbrands met de media en achterban gedeeld. Dit slechts enkele dagen nadat Timmermans de club opriep duidelijkheid te verschaffen. PSV gaat vanaf nu voor plek twee en de KNVB beker.

Op de vraag hoe het gesteld is met de houdbaarheidsdatum van Mark van Bommel bij PSV, begint Gerbrands enigszins hakkelend aan zijn antwoord. “De belangrijkste beslissing die wij moeten nemen, is de beste beslissing die echt voor PSV belangrijk is”, begint Gerbrands enigszins onduidelijk.

“Wij startten het seizoen met doelstellingen en op het moment dat onderweg de dingen anders gebeuren moeten we in een soort nieuw realisme kijken: eerst maar op weg naar de tweede plaats”, vertelt Gerbrands in gesprek met FOX Sports. “Dat is ons nieuwe realisme geworden.”

Gerbrands zag PSV afglijden. “Wij stonden een week of zes geleden nog bovenaan. Negen gespeeld, 23 punten samen met Ajax. In vier, vijf weken raken we alles kwijt. We stonden ook Europees bovenaan in de poule, maar zijn alles kwijtgeraakt. Dat betekent dat we deze realiteit wel zien en nu aan de bak moeten om eerst maar eens op weg te gaan naar plek twee.”

Gerbrands laat zich ook kort uit over de positie van Mark van Bommel bij de club, maar houdt zich op de vlakte. “Wij moeten de beste beslissing nemen die voor PSV belangrijk is. Als de beste methode is om maatregelen te treffen, dan moeten we dat doen. Daarvoor ben ik aangesteld. Los van alle emoties of los van het feit dat iemand clubicoon is.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here