Home Nieuws Toon Gerbrands wil de regels niet overtreden: ‘Het is niet realistisch om...

Toon Gerbrands wil de regels niet overtreden: ‘Het is niet realistisch om het stadion even open te gooien’

216
0

Links en rechts wordt er geopperd om de stadions de komende periode demonstratief open te gooien. Die berichtgevingen bereiken natuurlijk ook de PSV directie.

En dus reageert PSV bij monde van Toon Gerbrands op de nieuwsberichten rond de heropening van de stadions in Nederland. In een reactie aan Voetbal International laat de algemeen directeur weten dat PSV niet van plan is om demonstratief het stadion te openen als er in de komende weken nog steeds geen publiek aanwezig mag zijn.

Gerbrands wil niets liever dan het publiek toelaten. “Ik snap het signaal. De stadions moeten open. Maar wij gaan het stadion niet zomaar even openen”, aldus Gerbrands. “Los van wat we willen, zitten hier zoveel kanten aan, dat is echt complex. Wat kunnen de gevolgen zijn? Hoe handhaaf je? Ik ben wel zo realistisch om te kunnen zien dat je het stadion niet even kunt opengooien. Niet bij PSV in elk geval.”

De algemeen directeur gaat verder: “Wij volgen de uitkomst van het overleg met de driehoek burgemeester, officier van justitie en korpschef. Daar zit ik zelf ook altijd bij, en dan trek je samen op. Je kunt niet als club een wedstrijd met publiek spelen als dat invloed heeft op je hele stad. Daar moet je je verantwoordelijkheid in nemen. Wij doen het niet als er een negatief advies komt. Daarvoor zijn onze relaties hier veel te goed. Dat willen we zo houden.”

Gerbrands wenst met PSV de persconferentie van volgende week dinsdag af te wachten alvorens er een standpunt gaat worden ingenomen. “Wie weet ziet de wereld er dan weer heel anders uit. Het signaal is in ieder geval duidelijk. Ook wij willen weer zo snel mogelijk open, maar wel op een verantwoorde manier”, aldus Toon Gerbrands over de perikelen rond het publiek in de stadions.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here