Home Nieuws Toon Gerbrands: ‘Wij hebben letterlijk bij Schmidt op de stoep gelegen’

Toon Gerbrands: ‘Wij hebben letterlijk bij Schmidt op de stoep gelegen’

1775
0

Toon Gerbrands heeft de onrust rond de club achter zich gelaten en kijkt weer vooruit.

Zo geeft hij aan tegen Voetbal International. De directeur doet ook nogmaals uit de doeken hoe bijzonder het is dat topcoach Roger Schmidt voor PSV heeft gekozen. De komst van Roger Schmidt is wat hem betreft een lot uit de loterij. PSV heeft er dan ook alles aan gedaan om de Duitse trainer te overtuigen naar Eindhoven te komen.

“Wij geloven in de werkwijze, anders hadden we hier niet gezeten”, zegt Gerbrands tegen Voetbal International. “Mensen hebben niet door dat hij echt overal heen kon. Grotere competities, waar hij veel meer kon verdienen. Maar we hebben elkaar gevonden.”

Gerbrands schetst hoe het proces tot aan het akkoord verliep en dat was bijzonder te noemen. In maart werd Schmidt gepresenteerd in Eindhoven maar daar ging wel wat aan vooraf. “Wij hebben letterlijk bij hem op de stoep gelegen. De slag om het geld konden wij niet winnen. Maar wel met ons verhaal.”

“Schmidt zei direct: Ik wil voor de prijzen spelen. Dat kan niet als je in de middenmoot van Engeland gaat werken, maar wel bij een club als PSV. Hij werd enthousiast van ons verhaal, de faciliteiten en het spelerspotentieel. De start is wat mij betreft veelbelovend.”

Schmidt was eerder werkzaam bij Red Bull Salzburg, Bayer Leverkusen en Beijing Guoan en stond in de belangstelling van clubs uit de Premier League en uit geheel Europa.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here