Home Nieuws Toon Gerbrands weerspreekt lezing John van den Heuvel, Gerbrands prijst Schmidt inzake...

Toon Gerbrands weerspreekt lezing John van den Heuvel, Gerbrands prijst Schmidt inzake aanpak Ihattaren

6424
0

Mo Ihattaren was zondagavond onderwerp van gesprek in de studio van Studio Voetbal.

Zelfs een misdaadjournalist is in de weer met een professioneel voetballer, bleek afgelopen weken. Voormalig PSV bestuurder Toon Gerbrands was te gast in het programma van de NOS. Gerbrands kreeg allerlei vragen over Ihattaren op zich afgevuurd, wist deze ook te beantwoorden en bevestigen maar kon zich niet vinden in de lezing van misdaadjournalist John van den Heuvel.

Gerbrands ontkende namelijk met klem de lezing van John van den Heuvel dat een PSV-auto van Mo Ihattaren in zijn tijd in Eindhoven uitgebrand zou zijn. Als dat wel zo was geweest, had de voormalige algemeen directeur van PSV dat zeker geweten. “100% zeker dat dit niet zo is”, zei Gerbrands stellig.

Misdaadjournalist John van den Heuvel meldde vorige week in De Telegraaf al dat de leaseauto van Ihattaren, die toen nog speler van PSV was, in het verleden is uitgebrand. Ook weet Gerbrands niets van contacten van Ihattaren met het criminele milieu of aanverwante personenauto. “Nee, dat soort dingen was bij ons niet aan de orde.”

Gerbrands maakte zich wel zorgen om Ihattaren. De afgetreden bestuurder legt uit hoe hij daar naar kijkt: “Rondom jonge mensen die geld verdienen hangen altijd mensen heen. De ene is daar sterker in dan de ander en bij Ihattaren lag dat soms wat gevoelig”, aldus Toon Gerbrands, die ook nog benadrukte dat juist Roger Schmidt het meeste geduld met Ihattaren bij PSV heeft gehad.

‘Veel mensen dachten dat Roger Schmidt niet met Mo kon opschieten maar Schmidt wilde het juist blijven proberen. Mo is jong en jonge mensen maken fouten, laten we het nog proberen. Maar Mo kon er niet mee omgaan dat hij niet meer speelde onder Schmidt’, aldus een uitgesproken Toon Gerbrands.


Vorig artikelDe Mos hoopt op ander middenveld met Erick Gutiérrez: ‘Kun je niet meer omheen’
Volgend artikelVan Bronckhorst en Rangers fans verwachten zware wedstrijden: ‘We hebben veel wedstrijden van PSV gezien’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in