Home Nieuws Toon Gerbrands voorziet nieuwe problemen bij Oranje

Toon Gerbrands voorziet nieuwe problemen bij Oranje

6
0

Toon Gerbrands verwacht harde maatregelen en een koerswijziging bij Oranje. Ook voor PSV heeft het mislopen van het EK financieel grote gevolgen. Spelers worden immers meer waard door het spelen van een eind toernooi.

“Het is te hopen dat de ogen van de KNVB nu geopend zijn”, zegt Gerbrands. “Er moet een koerswijziging plaatsvinden. Als je op dezelfde manier doorgaat, met dezelfde mensen, dezelfde visie en hetzelfde beleid, dan komen er geen veranderingen en geen vernieuwingen. Dan blijf je hangen en staan we hier over twee jaar weer. Een crisis is een geweldige kans om dingen te veranderen. We staan nu op een dieptepunt. Als je dat erkent, kan het ook een keerpunt zijn. Als je het op een goede manier doet, word je er wijzer van en kom je er sterker uit. Benut die kans en neem harde maatregelen.”

Volgens Gerbrands hoeft er niet direct een schuldige aangewezen te worden, maar moeten de verantwoordelijke mensen binnen de voetbalbond wel opstaan. “Het is altijd mooi om te kijken wie er verantwoordelijk is en wie er schuldig is. Dat onderscheid moet je wel maken. Ik ben bij PSV eindverantwoordelijk. Dat wil niet zeggen dat ik ook altijd schuldig ben als er iets misgaat. Maar het is dan wel aan mij de taak om dingen te veranderen. Dus voor de KNVB geldt dat de directie en raad van commissarissen nu veranderingen moeten doorvoeren. De volgorde is: eerst bestuurlijk kijken waar je staat. Dan moet je bepalen welke visie je achterna gaat en dan pas moet je de mensen erbij zoeken. Het allerbelangrijkste is visie. Je moet kijken welke trends er zijn. Verschillen tussen landen worden kleiner. Dat moet je analyseren en dan moet je keuzes gaan maken.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here