Home Nieuws Toon Gerbrands verkocht twee keer ‘nee’ aan Premier League clubs, ondanks vier...

Toon Gerbrands verkocht twee keer ‘nee’ aan Premier League clubs, ondanks vier keer meer salaris

1750
0

Een man een man, een woord een woord. Het is Toon Gerbrands ten voeten uit. Een afspraak is een afspraak bij Toon Gerbrands en dus was er op geen enkel moment sprake van een vertrek bij PSV afgelopen acht jaar.

Maar liefst acht jaar was Gerbrands als algemeen directeur aan PSV verbonden maar de 64-jarige bestuurder ontving tijdens die periode voldoende lucratieve aanbiedingen van andere clubs. Onder meer twee Premier League-clubs meldden zich, maar Gerbrands hield zich liever aan zijn contract. Bij ESPN licht Gerbrands zijn standpunten toe.

“Voor mij is een contract dat ik beloof dat ik voor een bepaalde tijd teken bij een club”, zegt Gerbrands bij Goedemorgen Eredivisie. “Wie zich ook meldt, wat er ook gebeurt, of het een grote competitie is waar ik vier keer zo veel kan verdienen, dan blijf ik daar. Dat is mijn vrijheid en rust. Als er veranderingen moeten worden doorgevoerd, kan men gewoon een kop koffie met me drinken en dan lossen we het op.”

Uiteraard worden er naar namen gevraagd door de tafelgasten, waarbij de naam van de voormalig club van Marcel Brands meteen op tafel wordt gelegd. “Ik ga geen namen noemen”, vervolgt de voormalig algemeen directeur van PSV. “Maar ik heb twee Premier League-clubs gehad die mij gebeld hebben, of ik daar directeur wilde worden. Die gesprekken gaan dan heel kort: wil je op gesprek komen? Nou, nee. Dat was een jaar of vier geleden”, aldus Gerbrands.

Analist Kenneth Perez wijst naar de voormalig club van Marcel Brands. “Everton, dus?”, zegt de Deen. “Nee, het was Everton niet”, antwoordt Gerbrands stellig. “Maar we gaan niet het hele rijtje nu af. Dat was direct een nee, omdat ik een commitment had bij de club waar ik werkte. Ik ben niet een job hopper”, besluit Gerbrands.


Vorig artikelPSV twijfelt over fysiek Jasper Cillessen en laat interesse los
Volgend artikelToon Gerbrands geeft toe: Eerste jaar Roger Schmidt was PSV onwaardig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in