Home Nieuws Toon Gerbrands uitgesproken: ‘Bergwijn heeft even gespeeld maar wij zeiden: die gaat...

Toon Gerbrands uitgesproken: ‘Bergwijn heeft even gespeeld maar wij zeiden: die gaat niet naar Ajax’

9633
0

Toon Gerbrands nam afgelopen week geruisloos afscheid van PSV en beleefde afgelopen maandag zijn laatste werkdag in Eindhoven.

De gestopte algemeen directeur blijft nog wel enkele weken beschikbaar voor de club maar is directeur af. Wel wordt Gerbrands her en der uitgenodigd om zijn verhaal te doen over 8 jaar PSV. Gerbrands laat verschillende jaren en beslissingen de revue passeren en dan blijken er vele heikele onderwerpen op tafel te hebben gelegen. Zo ook de transfer van Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur. In die periode gingen er ook geruchten rond dat Bergwijn naar Ajax zou gaan.

In gesprek met de Skiete Willy Podcast van Voetbal International zegt Gerbrands over die periode dat Bergwijn inderdaad naar Ajax kon maar dat dat voor PSV nooit een optie is geweest. “Ik ga er binnenkort niet meer over, maar als dat de marktwerking is dan komen er andere clubs. Kan een club als Ajax concurreren met grote Premier League-clubs en Bayern München, die misschien ook belangstelling hebben voor zo’n speler?”, vraagt Gerbrands zich af. “Op een gegeven moment houdt dat op. Als wij de vrije keus hebben, is nee ook een antwoord. We hebben tegen een aantal transfers ook ‘nee’ gezegd.”

Dan gaat het met name over de transfer van Steven Bergwijn, laat Gerbrands weten in de Podcast. “Bergwijn heeft een tijdje gespeeld, maar wij zeiden: die gaat niet naar Ajax. Dat ging om heel veel geld, maar we zeiden gewoon ‘nee'”, aldus een uitgesproken Gerbrands.


Vorig artikelMario Götze na concreet contractvoorstel op weg naar Benfica, PSV kan afloopsom van 4 miljoen euro tegemoet zien
Volgend artikelPSV zet opnieuw vol in op terugkeer Luuk de Jong als eerste spits

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in