Home Nieuws Toon Gerbrands schakelt recherche en beveiliging in na dreigementen

Toon Gerbrands schakelt recherche en beveiliging in na dreigementen

504
0

Toon Gerbrands heeft zeer recent als bestuurder van PSV te maken gehad met bedreigingen.

De bestuurder van de club heeft daarom de politie, recherche en externe beveiliging ingeschakeld. Dat zegt de directeur van dienst in gesprek met het Eindhovens Dagblad.


“Er mag natuurlijk kritiek zijn op het functioneren, maar het gaat allemaal wel erg ver”, verklaart Gerbrands, wiens huis dus moest worden beveiligd. “Er zijn bij mij dingen door de brievenbus gegooid en er is recherche geweest, die onderzoek heeft gedaan. Dat heb ik in achttien jaar betaald voetbal nog nooit meegemaakt.”

Gerbrands benadrukt dat hij de frustraties van de supporters begrijpt, maar is vol ongeloof over het feit dat zijn persoonlijke veiligheid in het geding komt. “Van het hoofd veiligheid krijg ik te horen dat ik niet meer alleen naar mijn auto kan lopen. Om maar wat te noemen. Sociale media? Alles wat ik nu schrijf, leidt tot allerlei reacties en dat wordt me nu ook afgeraden.”

De club bevindt zich in een ongekend moeilijke fase maar excessen zoals deze mogen PSV en haar medewerkers niet ten deel vallen. Gerbrands werd afgelopen week opa, maar deelde het nieuws bewust niet op Twitter. “Dat wilde ik eigenlijk doen, maar ook dat werd me afgeraden. Dan zijn we toch een eind heen.”

Vorige week sprak John de Jong al over de situatie bij PSV. De technisch directeur oogde zeer aangeslagen door de manier waarop hij werd bejegend door een deel van de achterban. Hij overwoog zijn positie maar Gerbrands liet vrijdag weten dat De Jong, net als hijzelf, doorgaat bij PSV.


Facebook Comments