Home Nieuws Toon Gerbrands: PSV doet salarishuis geen geweld aan

Toon Gerbrands: PSV doet salarishuis geen geweld aan

1755
0

Het gaat dezer dagen in de media veelal over de enorme salarissen die PSV gaat betalen aan nieuwe krachten als Zahavi en Gotze.

Heeft de club inderdaad een forse verandering laten plaatsvinden in het betalen van salarissen aan de spelers?


In het verleden hanteerde PSV een salarisplafond van één miljoen euro. Met bijvoorbeeld premies, bonussen en of tekengelden kwamen sommige spelers daar al overheen. Onlangs werden de jaarcijfers weer gepresenteerd.

De salarissen kwamen afgelopen boekjaar uit op 51,4 miljoen euro, terwijl de totale kosten 82 miljoen euro waren. Maar van de grens van één miljoen is met de komst van Philipp Max, Eran Zahavi, Ibrahim Sangaré en Mario Götze duidelijk afscheid genomen.

Duitse media melden eerder dat de Duitser drie miljoen euro aan salaris ontvangt in Eindhoven. Ook Zahavi zou 2,5 miljoen euro opstrijken nadat hij in China 10 miljoen euro per seizoen wist op te strijken.

Toch doet PSV het salarishuis volgens Toon Gerbrands geen geweld aan en is alles bij het oude gebleven.

Gerbrands legt uit: ‘Kijk maar naar de afgelopen jaren, dan wisselt het twee à drie miljoen euro. Dat heeft dan vooral te maken met premies die we moeten betalen. De transfer van Götze is een goed voorbeeld. Eerlijk gezegd had ik het idee dat we hem niet konden betalen. Bruma is weggegaan, dus kwam er ruimte in het salarisbudget en dat konden we besteden aan Götze. We hebben min of meer tegen hem gezegd, dit is het, meer kan echt niet. Gelukkig voor ons heeft hij het gedaan. Het salaris van Bruma en Götze kunnen we ongeveer tegen elkaar wegstrepen”, aldus Toon Gerbrands over het betalen van de salarissen.


Facebook Comments