Home Nieuws Toon Gerbrands prijst organisatie en structuur bij PSV: ‘Er zijn veel clubs...

Toon Gerbrands prijst organisatie en structuur bij PSV: ‘Er zijn veel clubs jaloers op PSV’

944
0

Toon Gerbrands inmiddels alweer zo’n zeven jaar algemeen directeur bij PSV en de club vaart wel onder leiding van Gerbrands.

De algemeen directeur gedijt op zijn beurt goed in de organisatiestructuur van de club en zegt in gesprek met het blad De PSV Supporter dat de club er prima voor staat. Gerbrands prijst de manier hoe PSV de club heeft ingericht. Er zijn weinig personele wisselingen en dat geeft rust door de gehele club, stelt Gerbrands vast in gesprek met het cluborgaan.

Gerbrands is inmiddels 63 jaar en is dit jaar zeven jaar in dienst van de club. De directeur heeft inmiddels bijna 20 jaar ervaring want hij vervulde voor zijn periode in Eindhoven dezelfde functie in Alkmaar. Bij AZ was Gerbrands 12 jaar in dienst. De organisatie in Eindhoven staat als een huis. “Er zijn veel clubs jaloers op de organisatiestructuur van PSV”, zegt Gerbrands tegen De PSV Supporter.

In het Philips Stadion en bij PSV zijn er geen presidentsverkiezingen of andere ‘ego functies’ beschikbaar zoals vaak het geval is bij diverse clubs in Zuid-Europa. Daardoor regeren er minder emoties en belangen. De directeur van PSV zegt dan ook dat vele andere clubs met jaloerse blikken naar PSV kijken. “Dat merken wij uit reacties die we krijgen. Er is geen eigenaar, er is geen gekozen voorzitter, dat scheelt ook weer veel emotie. PSV heeft een hele professionele Raad van Commissarissen en de directie, technisch management en hoofd opleidingen zitten al weer een aantal jaren op hun plek”, zegt Gerbrands.

Volgens Gerbrands geeft dat rust en stabiliteit. Hoe lang kan een directeur in Eindhoven op de zetel zitten? Gerbrands vindt dat er geen houdbaarheidsdatum is voor zijn functie. “Het maakt niet uit dat we er al lang zitten, vooral de rust is belangrijk. Je ziet wel eens dat de gemiddelde trainer langer zit dan de gemiddelde directeur. Daar schiet je niet zoveel mee op.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here