Home Nieuws In de zaak Nijhuis onthulde Toon Gerbrands: ‘Het was een stafmedewerker’

In de zaak Nijhuis onthulde Toon Gerbrands: ‘Het was een stafmedewerker’

41315
0

Toon Gerbrands was zondagmorgen te gast bij het ochtend programma van ESPN.

Bij het Eredivisie programma van de zender was het met name Hans Kraaij die Gerbrands de hemd van het lijf vroeg over de zaak Schmidt versus Nijhuis.


Keer op keer vroeg Kraaij naar het gedrag van Roger Schmidt en of Gerbrands de Duitser daar als algemeen directeur van de club op aan heeft gesproken. Gerbrands kon vaak de juiste antwoorden geven maar ging niet mee in het verhaal van Kraaij dat Schmidt niet goed zou hebben gedragen en de vermeende uitspraken voor zich had meten houden.

Toch leek Gerbrands zich ook even te ‘verspreken’ toen het voorval op het Kasteel ter sprake kwam. ‘het is onder de rechter dus ik  kan er niets over zeggen. Ik ga het oordeel niet vellen. Daar ben ik niet voor’, zei Gerbrands meermaals tegen Kraaij.

De algemeen directeur onthulde ook tussen de regels door dat het een stafmedewerker van de club was, waar tegen Nijhuis de vermeende uitspraak dat hij PSV bewust zou benadelen, zou hebben gezegd. Dat was voor het eerst dat er openlijk gewezen werd naar een stafmedewerker van PSV want tot gisteren was het steeds onduidelijk tegen wie Nijhuis zijn uitspraak gezegd zou hebben.

PSV lijkt dus een serieuze getuige te hebben in de zaak Schmidt versus Nijhuis. Het onderzoek is in volle gang en zal deze week worden afgerond, zo is de verwachting. De club lijkt sterk te staan in de zaak rond Nijhuis en mocht blijken dat Nijhuis zich inderdaad heeft versproken, geen scheidsrechter fluit immers bewust tegen welke club dan ook, zullen er vele analisten en journalisten de woorden over Schmidt moeten terugtrekken.

In dat geval kan het vizier op scheidsrechter Nijhuis worden gericht. Het kan zomaar tot gevolg hebben dat Nijhuis niet meer op het hoogste niveau mag aantreden. Geen enkele scheidsrechter kan zich uitspreken met de woorden waar Roger Schmidt Nijhuis van beschuldigde.

Wellicht betekent dat het einde van de carrière van Nijhuis als professioneel scheidsrechter. Dat zou bij menig voetbalfan voor tevredenheid kunnen zorgen want weinigen zitten te wachten op een scheidsrechter die zijn eigen regels maakt en te pas en te onpas warrig weet te fluiten.