Home Nieuws Toon Gerbrands geeft Roger Schmidt een 7,5: ‘Er staat 170 miljoen euro...

Toon Gerbrands geeft Roger Schmidt een 7,5: ‘Er staat 170 miljoen euro op het veld’

4304
0

Toon Gerbrands is uit zijn functie van algemeen directeur gestapt en blikt in gesprek met verschillende media terug op de acht jaar PSV en de laatste twee jaar onder Schmidt in het bijzonder.

Als het aan Toon Gerbrands en John de Jong had gelegen, was Roger Schmidt ook over 1,5 maand aan seizoen 2022-2023 begonnen maar de Duitse trainer koos voor het niet verlengen van zijn tweejarige contract bij PSV. Veel PSV fans staan omwille van allerlei redenen vierkant achter die keuze maar de directie van de club ging duidelijk voor contractverlenging van twee seizoenen. In het kader van stabiliteit dachten Gerbrands en de Jong voor successen te kunnen gaan als Schmidt zijn contract zou gaan verlengen. De Duitse trainer is inmiddels vertrokken. en is onderweg naar Benfica.

Toon Gerbrands is in ieder geval zeer tevreden over het werk van Roger Schmidt bij PSV. De vertrekkende directeur geeft Schmidt een ruime voldoende voor zijn diensten bij PSV. Gerbrands geeft Schmidt een 7,5 voor zijn twee seizoenen bij de club.

Gerbrands zegt in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International dat Schmidt in zijn eerste jaar bij PSV tweede werd in de Eredivisie, overwinterde in Europa en de bekerfinale bereikte. Daarbij kijkt Gerbrands ook naar de periode voor Schmidt bij PSV. “Het jaar erop winnen we de Johan Cruijff Schaal, de KNVB Beker, doen we tot de laatste week mee om de titel en Europees spelen we achttien wedstrijden. Het elftal is ook meer waard geworden. Er staat 170 miljoen euro op het veld. Spelers zijn beter geworden”, aldus Toon Gerbrands.

“Als je naar al die dingen kijkt, is het een 7,5. Er komt anderhalve punt bij als we landskampioen waren geworden, maar dat zijn we niet geworden”, vervolgt Gerbrands, die ziet dat Schmidt behoorlijk kritisch wordt benaderd. “Het stoort mij niet, maar ik vind het beeld onterecht”, aldus Toon Gerbrands.


Vorig artikelPSV laat revaliderende Ryan Thomas niet vallen, middenvelder blijft actief op de Herdgang
Volgend artikelMaduro over interesse PSV: ‘Goed gesprek en was op de hoogte van wat er bij PSV ging gebeuren’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in