Home Nieuws Toon Gerbrands krtisch op eigen presteren: ‘Sportief gezien heb ik gefaald bij...

Toon Gerbrands krtisch op eigen presteren: ‘Sportief gezien heb ik gefaald bij PSV, dat doet pijn’

398
0

Overdrijven is ook een vak. Maar niet bij Toon Gerbrands. Gerbrands is nu ook officieel uit dienst getreden bij PSV.

De gestopte directeur vindt dat hij op sportief vlak gefaald heeft bij PSV. Dat is nog al een forse uitspraak en constatering te noemen maar Gerbrands houdt voet bij stuk. De bestuurder heeft inderdaad één van de doelstellingen niet gehaald en daar hangt Gerbrands het hele presteren aan op. Gerbrands vertrekt komende zomer na acht jaar bij PSV. Het waren tropenjaren voor de Fries, die in Geldrop geniet van het leven in Brabant.

Gerbands werd woensdag benoemd tot ereburger van Eindhoven. In gesprek met Omroep Brabant laat Gerbrands weten trots te zijn op het ereburgerschap van Eindhoven. Al snel richt de bestuurder de pijlen weer op het presteren bij PSV. “Sportief gezien heb ik gefaald. Ik kreeg vanuit de Raad Van Commissarissen de doelstelling gekregen om eens in de twee jaar kampioen te worden. Dat hebben we niet gehaald. Dan zijn er geen excuses en moet je concluderen dat je gefaald hebt. Dat doet pijn.”

Onder het bewind van Gerbrands werd PSV drie keer landskampioen en dat maakt de directeur trots. “Er zijn in die acht jaar ook veel dingen goed gegaan. Financieel zijn we gezond. Op commercieel vlak hebben we stappen gezet. En kijk eens waar we nu zitten”, zegt Gerbrands over de inmiddels befaamde academy van PSV op de Herdgang. “Dit stond er een aantal jaar geleden nog niet. Dan zijn er dus genoeg dingen waar ik trots op kan zijn.”

In de periode Gerbrands wist PSV ook maar slechts één keer rode cijfers te schrijven. Op de vraag of het behalen van Champions League voetbal onder Ruud van Nistelrooij ook Gerbrands een beetje aangerekend kan worden deze zomer, is zijn antwoord stellig: ‘Nee, Marcel Brands is nu verantwoordelijk’, aldus Toon Gerbrands.


Vorig artikelToon Gerbrands 63e erelid gemeente Eindhoven
Volgend artikelTurkse topclubs weer in de markt voor Armindo Bruma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in