Home Nieuws Toon Gerbrands: ‘Door de bal op de lat van Zahavi heb ik...

Toon Gerbrands: ‘Door de bal op de lat van Zahavi heb ik de doelstelling niet gehaald’

738
0

Toon Gerbrands neemt afscheid van PSV en doet dat in stijl.

Niet alleen de manier waarop de algemeen directeur de PSV deur dicht slaat is een chique en nette manier maar ook de wijze waarop zijn vertrek werd aangekondigd viel te prijzen. Er werd niet met modder gegooid en ook het Nederlandse journaille wist de prestaties van Gerbrands meteen op waarde te schatten. Marcel Brands wordt de opvolger en daar lijkt Gerbrands nu eenmaal vrede mee te hebben. Wel is er veel er erkenning voor de algemeen directeur, die zelf hard is en vindt dat de doelstellingen niet gehaald zijn.

Die conclusie trekt Toon Gerbrands na acht jaar PSV zonder twijfel. Gerbrands vindt dat hij de sportieve doelstellingen nét niet heeft gehaald. Dat wijt de vertrekkende algemeen directeur onder meer aan de koerswijziging bij Ajax, vertelt hij in het Algemeen Dagblad. Ajax besloot na een prijzendroogte een andere koers te varen en daar had Gerbrands namens PSV niet meteen een passend antwoord op.

Gerbrands kreeg bij zijn aanstelling in 2014 twee doelstellingen opgelegd: de schuld van vijftig miljoen euro oplossen en eens in de twee jaar de titel halen en poulefase Champions League spelen. Eerder kreeg Marcel Brands de doelstelling om een positieve transferbalans te creëren en eigen jeugd in te passen. Brands slaagde in die opzet. Over de volgens Gerbrands niet behaalde doelstellingen zegt de scheidende directeur het volgende:

“Op de eindbalans na acht jaar kom ik één Champions League-deelname tekort. Als je praat in termen van topsport, heb ik het sportieve doel dus niet gehaald. Door de bal op de lat van Zahavi tegen Benfica heb ik de doelstelling niet gehaald. Daar ben ik hard in voor mezelf. Niet gehaald. Geen excuses. Punt”, zegt hij in gesprek met AD Sportwereld.

Maandag 16 mei stopt Gerbrands als algemeen directeur van PSV maar de scheidende bestuurder verwacht nog vaak bij PSV te komen want er zijn naar eigen zeggen twee stoeltjes op de eretribune-zuid aangeschaft door Gerbrands. ‘Ik blijf hier terugkomen want ik heb twee stoeltjes gekocht’, aldus Gerbrands.


Vorig artikelZahavi wijst naar PSV aanhang: ‘Ik ga jullie missen en hoop op het kampioenschap volgend jaar’
Volgend artikelAad de Mos legt uit waarom Openda geen PSV speler is en ook niet zal worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in