Home Nieuws Toon Gerbrands heeft Cody Gakpo hoog zitten

Toon Gerbrands heeft Cody Gakpo hoog zitten

895
0

Toon Gerbrands lijkt geruisloos uit de voetballerij te zijn vertrokken. Na zijn afscheid bij PSV bleef het enkele maanden stil rond Gerbrands.

Voormalig algemeen directeur Gerbrands loodste PSV naar verschillende successen en lijkt nu van plan te zijn uit te rusten van acht tropen jaren bij PSV. Toch gaat Gerbrands binnenkort weer aan de slag. Op interim basis zal Gerbrands NAC Breda op weg naar sportieve successen willen gaan helpen. PSV volgt hij nog op de voet. Afstand nemen van de club die hij acht jaar metveel inzet en passie diende, is nog niet zo eenvoudig. Gebrands kocht inmiddels seizoenkaarten op de zuid-tribune.

Spelers als Cody Gakpo doen zijn hart nog altijd sneller kloppen. De voormalig algemeen directeur van PSV praat met Voetbal International over zijn band met Cody Gakpo. Gerbrands spreekt van een ‘bijzondere band’ met de Oranje-international, die binnenkort op het WK furore gaat maken.

Gerbrands zegt in gesprek met het weekblad dat Gakpo een intelligente jongen is. “Cody is altijd nieuwsgierig en geïnteresseerd” laat Gerbrands optekenen door Voetbal International. De voormalig directeur vertelt een anekdote uit 2017, toen de op dat moment achttienjarige Gakpo bij een gesprek tussen Gerbrands en een aantal journalisten bleef zitten. “Hij dacht al na over wat hij zou willen doen na zijn carrière als voetballer. Algemeen directeur worden, leek hem wel wat.”

Gerbrands vertelt verder over de anekdote: “Daar had ik het al eens met hem over gehad. Vandaar dat hij toen bij het gesprek bleef zitten”, legt Gerbrands uit. “Maar vanaf dat moment, kwam hij er op gezette tijden bij me op terug. Hij toont oprechte interesse en heeft vragen als: wat komt er bij zo’n functie kijken, wat moet je allemaal kunnen, hoe voer je bijvoorbeeld een slecht nieuwsgesprek? Dat wilde hij weten.”

Gakpo bereidt zich volgens Gerbrands op alles voor. “Ik kan me herinneren dat hij voor het eerst onder Van Gaal ging trainen bij het Nederlands elftal. Hij kwam bij me en zei: U heeft vier jaar met Van Gaal gewerkt, wat is hij voor een trainer en hoe is hij als mens? Ik vertelde hem dat Van Gaal altijd eerlijk is in zowel goede als slechte tijden en dat hij je altijd blijft steunen”, aldus Toon Gerbrands over PSV’s reserve-aanvoerder en steraanvaller Cody Gakpo.


Vorig artikel‘Tegen Ajax moet hij laten zien dat hij PSV bij de hand kan nemen’
Volgend artikelVan Nistelrooij hoopt drietal afwezigen beschikbaar te hebben voor Ajax – PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in