Home Nieuws Toon Gerbrands geeft toe: Eerste jaar Roger Schmidt was PSV onwaardig

Toon Gerbrands geeft toe: Eerste jaar Roger Schmidt was PSV onwaardig

867
0

Roger Schmidt is inmiddels terug in Duitsland en begint over enkele weken aan zijn nieuwe klus als trainer van Benfica.

De Duitse trainer maakte vele tongen los in Nederland en na twee jaar PSV zijn de meningen nog altijd hevig verdeeld. Zo is in het land der analisten lang niet iedereen enthousiast over het werk van Roger Schmidt in Eindhoven. Scheidend algemeen directeur Toon Gerbrands kan zich daar maar voor een klein deel in vinden. De gestopte bestuurder vindt dat de Duitse coach te kritisch werd beoordeeld.

Gerbrands erkent daarentegen wel dat het eerste jaar van PSV onder Roger Schmidt ondermaats was. Hij gaat ook in op de scouting van de club en stelt dat de inbreng van Schmidt niet zo groot was als soms wordt gesuggereerd. Gerbrands spreekt tegen dat Roger Schmidt de sleutel van het Philips Stadion had in de zin dat alle spelers die hij wenste ook naar Eindhoven werden gehaald.

Gerbrands geeft toe dat het eerste jaar een slecht jaar was voor PSV onder Schmidt. “In het eerste jaar hebben we maar één doelstelling behaald en dat is overwintering in Europa. We zijn door Ajax uitgeschakeld in de beker en hadden een achterstand van zestien punten. Dat is PSV-onwaardig”, zegt Gerbrands bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Gerbrands gaat verder en haalt de heuse titelstrijd aan, terwijl PSV eigenlijk geen moment echt aanspraak gemaakt heeft de landstitel. “In het tweede jaar hebben we twee prijzen gehaald en eindigden we op een achterstand van twee punten. Ja, dat maakt uit. Als je zoveel punten achter staat, ben je nooit in positie geweest. Als je mee wil doen om de prijzen, moet je lang in positie blijven en de strijd aangaan. Net als in Engeland bij Manchester City en Liverpool. Dat had hier ook gekund”, besluit Toon Gerbrands.


Vorig artikelToon Gerbrands verkocht twee keer ‘nee’ aan Premier League clubs, ondanks vier keer meer salaris
Volgend artikelPSV wil jonge Deense spits én zoon van ontslagen Antwerp coach, voor langere tijd vastleggen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in