Home Nieuws Toon Gerbrands en PSV dromen van een nieuwe ‘Andres Guardado transfer’

Toon Gerbrands en PSV dromen van een nieuwe ‘Andres Guardado transfer’

11029
0

In duidelijke bewoordingen ontvouwde de Raad van Commissarissen van PSV de nieuwste plannen van de club.

Dat niet directeur Toon Gerbrands met de plannen naar buiten wist te treden was niet verrassend te noemen omdat het een visie en structuur voor de lange termijn betrof.


Toch heef Gerbrands namens de directie een reactie gegeven op de plannen, die de algemeen directeur van de club natuurlijk tevreden stemmen. De kapitaalinjectie van vijftig miljoen euro is aanstaande voor de club, zoveel is zeker. PSV wil eerder kunen toeslaan en uitzonderlijke zaken eerder mogelijk maken.

Daarbij gaan de gedachten terug naar spelers die voor PSV in eerste instantie niet haalbaar leken met maar met een goed verhaal en een duidelijke visie toch dichterbij kwamen afgelopen jaren. Zo was het Philip Cocu die na gedegen overleg met Marcel Brands Andres Guardado wist te benaderen, die later als een blok voor PSV viel.

De Guardado transfer laat PSV opnieuw dromen want in het kielzog van Guardado volgden ook Hector Moreno en Hirving Lozano. Recent had PSV opnieuw een ‘goed verhaal’ op de plank liggen waarna Mario Gotze overstag ging en na 6 contractmaanden PSV al de liefde wist te verklaren en een langer verblijf niet uitsluit.

“In het verleden was het te vaak zo dat we eerst spelers moesten vérkopen voordat we konden kopen. Daardoor hebben we weleens een goede voetballer gemist”, zegt Gerbrands. “Het transferpotje moet gevuld blijven, zodat John de Jong snel kan handelen. Dat kan met spelers voor het eerste elftal, maar ook zeker door jeugdspelers eerder contracten te geven.”

Gerbrands blijft wel wijzen naar de jeugdopleiding. Meer geld kan ook daar wonderen verrichten. “Als we sneller en wat meer jonge voetballers kunnen halen en ze vervolgens goed kunnen doorontwikkelen, dan levert dat ons geld op. Als we van die spelers er één of meer goed kunnen verkopen, verdienen die investeringen zich gauw terug.”

Gerbrands blikt in gesprek met VI terug op de Guardado transfer, die lang voor onmogelijk werd gehouden. “Het kan bijvoorbeeld ook heel goed in een ervaren speler zoals bijvoorbeeld Andrés Guardado zijn. Die levert ons bij verkoop dan niet zoveel meer op, maar zulke voetballers zorgen er wel voor dat we eerder in de Champions League terechtkomen.”