Home Nieuws Toon Gerbrands blikt terug op gesprekken met Zahavi en Ihattaren na eerdere...

Toon Gerbrands blikt terug op gesprekken met Zahavi en Ihattaren na eerdere Midden-Oosten incidenten

3630
0

Voor Anwar El Ghazi bleken er na zijn post op sociale media na de verschrikkelijke gebeurtenissen in Israel en de Gaza-strook vervelende gevolgen te ontstaan.

Zijn werkgever, sinds dit seizoen FSV Mainz 05 uit Duitsland, zette El Ghazi meteen op non-actief. El Ghazi sprak zijn steun uit richting Palestina, maar deed dat op een dusdanige manier dat werkgever FSV Mainz 05 meteen paal en perk stelde aan de uitingen van El Ghazi op sociale platformen.

Twee jaar geleden was er ook al sprake van geweld tussen Israël en Palestina en rond die periode lag dat toen gevoelig in de selectie van PSV. Toon Gerbrands kan het zich nog goed voor de geest halen. Eran Zahavi deelde een pro-Israël-bericht, terwijl Mohamed Ihattaren, Pablo Rosario en Jordan Teze de kant van Palestina kozen.

Toon Gerbrands blikt in gesprek met AD Sportwereld terug op die periode en kan het zich allemaal nog erg goed herinneren. “Ik was als directeur van PSV geen politiek rechter”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. “Dus ik heb me helemaal niet bemoeid met wie er toen gelijk had of niet.”

Gerbrands gaat verder: “Het gaat erom dat je met elkaar praat. En ik moet zeggen: ik was toen onder de indruk van dat gesprek. Iedereen gaf, gevormd door de eigen achtergrond, zijn kijk op het verhaal. Er gebeurt zo verschrikkelijk veel in de wereld. Iedereen heeft zijn eigen perspectief binnen het wereldbeeld.”

De oud-directeur van PSV vindt dat spelers hun mening moeten kunnen uiten. “In gesprek blijven met elkaar. Natuurlijk zijn er grenzen, maar probeer er vooral met elkaar uit te komen. Toen waren de spelers het ook niet met elkaar eens, maar ze zijn wel heel professioneel met elkaar verdergegaan. Sterker, ik zag dat de band in de selectie alleen maar beter werd”, aldus Gerbrands.


Vorig artikelLuuk de Jong reageert op woorden van geïrriteerde Ruud Gullit over terugkeer in Oranje
Volgend artikelTransfermarkt: Bakayoko grootste stijger | Veerman en Lang 20 miljoen euro waard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in