Home Nieuws Toon Gerbrands blijft uiterst ambitieus met PSV: ‘Wij willen PSV wereldwijd op...

Toon Gerbrands blijft uiterst ambitieus met PSV: ‘Wij willen PSV wereldwijd op de kaart zetten’

3601
0

Toon Gerbrands zet met PSV nog steeds in op meer internationale bekendheid. PSV denkt al jaren ‘over’ de eigen landsgrenzen en in dat kader is de al bestaande samenwerking met het Mexicaanse Chivas geintensiveerd.

PSV maakte bekend dat de samenwerking met Chivas nieuw en extra leven wordt ingeblazen. PSV is er veel aan gelegen om de internationale bekendheid te vergroten. Gerbrands licht het nader toe: ‘Beide clubs zetten in op kennisdeling en versterking van hun positie in het internationale voetballandschap’, zo begint Gerbrands over de samenwerking.

PSV en Chivas slaan de handen ineen op het gebied van scouting, opleiding, innovatie en kondigen tevens aan meerdere projecten samen op te zullen starten. Ook zullen coaches, opleiders en mogelijk zelfs (jeugd)spelers in het kader van uitwisselingstrajecten afreizen, zo valt te lezen op de clubsite. PSV stelt tevens dat de clubs elkaar op meer vlakken gaan versterken. ‘Op sportief vlak door onder meer samen te acteren op toernooien, elkaar te faciliteren tijdens trainingskampen en te ontmoeten tijdens vriendschappelijke wedstrijden’, aldus Toon Gerbrands.

PSV wil stappen zetten in de wereld van het internationale topvoetbal. ‘Binnen onze visie speelt Internationalisering een grote rol. Deze samenwerking is een direct uitvloeisel hiervan. We willen PSV wereldwijd op de kaart zetten. Chivas is een club van statuur en geniet enorm veel populariteit in Midden-Amerika. Wij zijn ervan overtuigd dat we middels deze samenwerking een groter potentieel kunnen nastreven.’

PSV heeft buitenlandse clubs enorm veel te bieden. ‘De PSV-structuur van opleiden is uniek en vooruitstrevend in de wereld. Deze toepassen in een land met zo veel talenten gaat met zekerheid succes opleveren’, vervolgt Gerbrands. ‘Chivas is een club met een enorme populariteit. Met in totaal ruim 40 miljoen fans in Mexico en de Verenigde Staten heeft de club een gigantische achterban. Met die supporters komt PSV nu direct of indirect in contact en dat versterkt de internationale positie van de club enorm. Het biedt daarnaast kansen op het gebied van marketing en commercie voor zowel bestaande als potentiële partners en sponsors van PSV”, aldus een ambitieuze directeur.

PSV kent een mooie verleden met spelers als Carlos Salcido, Maza Rodriguez, Andrés Guardado, Héctor Moreno, Hirving Lozano en Érick Gutiérrez.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here