Home Nieuws Toon Gerbrands blij met nieuwe energie na komst Roger Schmidt

Toon Gerbrands blij met nieuwe energie na komst Roger Schmidt

437
0

Toon Gerbrands is maar wat blij met de komst van Roger Schmidt.

De algemeen directeur van de club, mede verantwoordelijk voor de komst van de energieke Duitse trainer, bemerkt ‘nieuwe energie’ in de selectie van PSV. En Gerbrands bemerkt dat de trainer een goede indruk op iedereen maakt.

“Ik denk dat er nieuwe energie is”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “Je ziet spelers die duidelijk opgeleefd zijn en weer geloven in hun kansen. Natuurlijk zal er straks ook een fase komen waarin de nieuwe trainer weer een aantal keuzes maakt waardoor niet iedereen tevreden is. Dat hoort bij onze sport.”

PSV heeft een grote slag geslagen met Schmidt, blijft Gerbrands benadrukken. “Het is een coach die in het buitenland makkelijk een paar keer meer dan bij ons had kunnen verdienen en bijvoorbeeld in de Premier League en in Italië een contract kon tekenen. In de gesprekken met Roger Schmidt beviel me meteen dat het hem daar helemaal niet om te doen was. Hij wil iets opbouwen en prijzen winnen en denkt dat die kans bij PSV veel groter is dan bij de andere geïnteresseerden.”

In de gesprekken met Schmidt, vielen er meteen aan weerszijden een aantal zaken op. Gerbrands zegt dat er alom verbazing ontstond bij Schmidt toen het salarisbudget van PSV aan bod kwam. Dat verraste Gerbrands dan weer positief. “Toen hij dat zag, vroeg hij zich af hoe we het fiksen om in goede jaren bij de subtop van Europa mee te kunnen en voor de titel te spelen. Bijvoorbeeld bij een club als Bayer Leverkusen zijn de bedragen in totaliteit fors hoger”, aldus Toon Gerbrands over de nieuwe PSV trainer.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here