Home Nieuws Toon Gerbrands baalt van handelswijze KNVB

Toon Gerbrands baalt van handelswijze KNVB

476
0

De KNVB is de kop van jut bij het gros van alle clubs uit de Eredivisie en KeukenKampioen Divisie.

De bond haalt zich de woede op de hals met de handelswijze zoals deze vrijdagmiddag ten toon is gespreid. PSV is niet meteen benadeeld als nummer vier van de Eredivisie maar baalt wel van de algehele handelwijze van de nationale voetbalbond.


PSV en de directie van de club vernamen pas vrijdagochtend dat zij met de KNVB mee moesten denken over promotie/degradatie. PSV voelde zich niet geroepen dat te doen en besloot direct om géén stem uit te brengen.

Vrijdagmiddag zou duidelijk worden wat er met ADO Den Haag, RKC Waalwijk, SC Cambuur en De Graafschap zou gebeuren en hoe de verdeling van de Europese tickets zou zijn, maar Toon Gerbrands stelt tegenover diverse media dat er juist veel onduidelijkheid was. De directeur was vrijdagavond ook te gast bij het programma Op1 en sprak daar ook zijn ongenoegen uit.

“Het begon vanochtend toen we een brief kregen van de KNVB waarin ze al een aantal maatregelen aankondigde”, zegt Gerbrands bij Op1. Daarin stond onder meer dat er Europese tickets vergeven moesten worden. “Dat was geen verrassing, maar er werd ook geschreven dat clubs moesten meedenken over wie er moesten promoveren en degraderen. Wij waren snel klaar. We hebben de directie bij elkaar gehaald en binnen vijf minuten gezegd dat wij hier niet op zouden stemmen.”

Gerbrands weigerde de stem van PSV uit te brengen maar zag dat dit anders uitgelegd werd. “Ze hebben eerst anderhalf uur vergaderd. Toen ze terugkwamen zeiden ze dat er 16 clubs voor waren, negen tegen en negen, zoals zij het omschreven, neutraal. Wij hebben helemaal niet gestemd. Waarschijnlijk hebben ze ons onder neutraal gezet. Ze hebben uiteindelijk besloten om clubs niet te laten degraderen en promoveren. Heel Nederland is nu boos”, aldus een duidelijke Toon Gerbrands namens PSV.