Home Nieuws Toni Lato mogelijk toch in winterstop terug naar Valencia

Toni Lato mogelijk toch in winterstop terug naar Valencia

60
0

Er bestaat toch een kans dat Toni Lato in de winterstop bij PSV zal vertrekken. De back komt niet aan spelen toe en mogelijk wil zijn club en management daar verandering in brengen.

Eerder deze maand was er absoluut geen sprake van een eventuele terugkeer maar daar lijkt nu toch verandering in te kunnen komen. Als de situatie van de Spaanse linksback niet verandert, valt niet uit te sluiten dat hij terugkeert naar Valencia.

Dat meldt Voetbal International. Lato is wedstrijdfit, maar komt niet voor in de plannen van Mark van Bommel. Zijn laatste speelminuten dateren van 22 augustus, toen hij in de blessuretijd inviel tegen Apollon Limassol. Bij Jong PSV kwam Lato slechts twee keer in actie. Weekblad VI weet dat het niet uit te sluiten valt dat hij in januari alweer terugkeert naar Valencia. PSV huurt hem in principe tot het einde van het seizoen van de Spaanse club.

Het bewijst maar weer eens dat niet in het voetbal zeker is. PSV wilde Lato in eerste instantie graag kopen van Valencia maar daar stak de Spaanse club op het laatste moment een stokje voor. Achteraf bezien is het misschien maar goed dat de huurconstructie werd aangegaan met Valencia want van een succesvolle periode is tot op heden nog geenszins sprake geweest.

Michal Sadilek en Olivier Boscagli zouden de overgebleven linksbacks zijn. “Maar mijn favoriete plek is op het middenveld. Het verdedigende positioneren en keuzes maken aan de bal, daar moet ik me op deze plek in verbeteren. Ik weet dat er kritiek is en ik weet ook dat ik foutjes maak, maar ik doe keihard mijn best.”

Mogelijk gaat PSV zich inspannen om Angelino weer te huren van Manchester City. Inmiddels lijkt er voor de kleine Spanjaar weer speeltijd aan te komen door de absentie van Zinchenko.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here