Home Nieuws Toevals- en reactievoetbal levert remise op, Bruma dissonant en Sociedad reikt PSV...

Toevals- en reactievoetbal levert remise op, Bruma dissonant en Sociedad reikt PSV de handschoen aan

958
0

PSV verlaat vandaag de Cote D’Azur met een punt in de wetenschap dat het alles nog in eigen hand heeft. Die conclusie is op zich een positieve conclusie.

PSV heeft niet weten te winnen in de uitwedstrijd tegen AS Monaco. De ploeg van Roger Schmidt bleef steken op 0-0 in de staat aan de Middellandse zee en dat levert een punt op. Wedstrijd technisch bezien is dat de beste conclusie die na de avond in Monaco getrokken kan worden want het was hemeltergend slecht wat zowel AS Monaco als PSV de toeschouwers wisten voor te schotelen. Afbraakvoetbal van de bovenste plank, vaak zonder intentie om fatsoenlijk op te bouwen of een goede aanval op te zetten.

Een positief puntje van de avond was het gelijkspel van Real Sociedad tegen Sturm Graz. Daardoor heeft PSV overwintering in de Europa League nog in eigen hand. PSV speelde in Monaco erg lelijk voetbal wat meer weg heeft van toevals- en reactie voetbal dan voetbal waar een idee en plan achter zit. De ploeg van Schmidt kon zelden fatsoenlijk opbouwen en reageerde eveneens vaak met het simpel wegtrappen van ballen als tegenreactie op een aanval van het ook machteloze Monaco. Is het de spanning, het broze zelfvertrouwen of heeft deze ploeg momenteel niet meer te bieden?

Schmidt kon niet vooraf al niet beschikken over onder meer Cody Gakpo, Mario Götze, Noni Madueke. Davy Pröpper en Ryan Thomas. Tijdens het duel vielen Yorbe Vertessen en Carlos Vinicius ook nog eens geblesseerd uit. Zo bleven er weinig aanvallende smaken over voor Roger Schmidt. Invaller Bruma staat momenteel symbool voor dat wat PSV de fans weet voor te schotelen. Winnen en verliezen doe je met z’n allen maar de pijlen mogen ondanks dat de rest van het elftal ook moeite had de bal in de ploeg te houden, best gericht worden op Armindo Bruma.

Het niveau dat Bruma ten toon weet te spreiden is schrikbarend laag. De Portugese aanvaller stort zich in acties waarvan van tevoren al 100% vaststaat dat het balverlies gaat opleveren. Bovendien beschikt de Portugees over zo’n marginale techniek dat een bal aannemen en controleren erg veel van hem lijkt te vragen. Gezegd moet worden dat de rest van de ploeg zich eveneens schuldig maakte aan veelvuldig balverlies maar Bruma krijgt het voor elkaar daar nog eens bovenuit te steken.

De reactie de trainer na afloop van het duel: “Het was een lastige wedstrijd, maar we hebben goed gespeeld. Als je naar het totale plaatje kijkt, hebben we het goed gedaan. Zij speelden met acht verdedigers. Dan is het moeilijk om twintig kansen te creëren.” PSV heeft door de remise in Monaco en de remise tussen Real Sociedad en Sturm Graz nog alle kansen op overwintering in de Europa League. Met het niet afmaken van de kansen reikt Real Sociedad PSV de handschoen aan.

Phillip Mwene was ook aanwezig bij de persconferentie na afloop. “Het zijn belangrijke spelers die geblesseerd raken, maar we moeten hier op een professionele manier mee omgaan. We hebben nog steeds veel goede spelers. Wel hoop ik dat de jongens snel weer terugkomen, dat we weer snel weer op oorlogssterkte te zijn. We hebben een zwaar schema, met om de twee of drie dagen een wedstrijd.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here