Home Nieuws Toekomstig trainer van Bommel slaat aanbiedingen af

Toekomstig trainer van Bommel slaat aanbiedingen af

15
0

Mark van Bommel is op dit moment assistent-bondscoach bij Saudi-Arabië onder leiding van zijn schoonvader Bert van Marwijk maar krijgt al volop aanbiedingen om trainer te worden.

“Ik heb diverse aanbiedingen gehad”, vertelt Van Bommel op de website van de FIFA. Ik moet mij eerst nog ontwikkelen als coach”,,Als ik nu terugkijk naar de eerste trainingen die ik gaf en hoe ik ze nu geef dan zie ik een positieve ontwikkeling.”
Van Bommel haalt ook het falende Oranje nog aan. “Als je niet eens derde wordt in een groep met IJsland, Turkije en Tsjechië dan kan je niet zeggen dat het komt omdat we een jong team hebben of dat we aan het bouwen zijn. In Oranje kan je je die luxe niet veroorloven. We zijn het aan onze status verplicht, om ons altijd te kwalificeren. Dit team is echter niet zo goed als de voorgaande elftallen. Het is erg lastig om constant te veranderen van een 4-3-3 naar 3-4-3 en vervolgens weer naar 5-3-2 enzovoort. Je kan kleine details aanpassen, maar de basis moet duidelijk zijn. Grote formatieveranderingen werken niet bij nationale elftallen, omdat je te kort samen bent. Je moet ook werken met de spelers die je tot je beschikking hebt”, zegt de middenvelder. Als je Arjen Robben op de ene flank hebt en een speler met een gelijke actie en snelheid op de andere dan moet je daar je team op afstellen. Je moet dan niet met twee aanvallers gaan spelen”, besluit van Bommel.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here